Închide

Cele mai mari universități tehnice din țară vor programe doctorale de 4 ani: „nu vrem să ne furăm căciula”

EducaţieTop News by Actual de Cluj - nov. 23, 2018 0 184

Cele mai mari universități tehnice din țară vor să extindă programul doctoral la patru ani, căci trei ani, cum e acum, nu sunt suficienți.

Propunerea a fost analizată azi în reuniunea de la Cluj-Napoca a Alianței Naționale a Universităților Tehnice. Rectorul Universității Tehnice din Timișoara, Viorel Șerban, explică: „nu vrem să ne furăm căciula, să fim realiști. studiile de doctorat au nevoie de patru ani: un an de pregătire avansată, experimentele și prelucrarea datelor. actualmente înghesuirea în trei ani e de fapt nefezabilă, haideți să fim sinceri. Toate universitățile ne apropiem de patru ani ca pondere a absolvenților de doctorat care nu se înscriu și care fac prelungire, se chinuie, e de fapt o păcăleală. Ăsta e mesajul pe care alianța dorește să-l transmită, pe noi ne preocupă calitatea actului didactic,
nu trebuie să ne ascundem după degete, studiile inginerești sunt motorul dezvoltării economice”.

În total pe lângă universitățile din ANUT în România mai pregătesc ingineri încă nu mai puțin de 23 de instituții de învățământ, dar 50% dintre absolvenți fac cursuri la aceste cinci universități. Rectorii celor mai mari universități tehnice din țară sunt sceptici însă: în câțiva ani ministerul Educației a avut 14 miniștri.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Tags