Închide

CJ Iași reabilitează spitalul de copii și face hotel pe bani europeni ca pacienții să nu mai plece la Cluj

Sănătate by Actual de Cluj - feb. 05, 2018 0 1208

Spitalul pentru Copii ”Sfânta Maria” din Iaşi, care deserveşte toată regiunea Moldovei şi nu a mai fost reabilitat de când a fost inaugurat, în 1970, va fi modernizat în urma unei investiţii de 27 de milioane de euro, în mare parte bani europeni. Potrivit proiectului, spitalul va avea inclusiv un hotel pentru însoţitori.

”E un proiect model pentru toată ţara. Acum, clădirea în care funcţionează spitalul este mare consumatoare de energie, astfel că e imperios necesară realizarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare. În afara proiectului iniţial, vrem să dotăm şi Secţia de Cardiologie a spitalului, pentru că mulţi dintre pacienţi merg acum la Cluj. Mai dorim să realizăm şi o construcţie pentru primirea urgenţelor şi un hotel pentru însoţitori cu 30 de camere”, a spus președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, citat de mediafax.ro.

„Sfânta Maria” este cel mai mare spital de pediatrie din toată Moldova. Anual, aici sunt tratați peste 50 000 de copii; adresabilitatea ajunge la aproape 800 000 de copii din regiune.
Dată în folosință în anul 1970, unitatea medicală nu a fost reabilitată niciodată, astfel că acum condițiile de tratament și de cazare sunt la nivel scăzut. „În prezent, clădirea în care funcționează spitalul este mare consumatoare de energie, astfel că, este imperios necesară realizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare, cu intervenții atât la instalații – electrice, termice, sanitare, cât și la nivel arhitectural – tâmplarie, anvelopare, eficiență energetică”, arată CJ Iași.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Tags

    Articole similare