Închide

CJ Cluj se laudă că toate drumurile județene din Cluj sunt practicabile, realitatea e alta. Tișe: „am fost mințiți”

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - dec. 19, 2018 0 479

Consiliul Județean Cluj anunță în fiecare zi că toate sectoarele de drum județean din Cluj – în total 1.200 de kilometri – sunt circulabile, chiar dacă în condiții de iarnă, dar realitatea e că mai multe sectoare de drum au fost impracticabile în ultimele zile. „Am fost mințiți”, spune președintele instituției, Alin Tișe. Acesta spune că nu are ce să facă împotriva firmelor de deszăpezire, decât cel mult penalități, căci nu poate rezilia contractul cu ele fiindcă procedurile ar dura trei luni și oricum nimeni nu se înghesuie.

„Nu au angajați suficienți, nu au utilaje suficiente. Nu se angajează nimeni la firmele de deszăpezire. Nu au utilaje în plus. Nu neg că au fost probleme, și noi am aplicat notificare de sancționare. Deszăpezim în total 1.200 km. Nu acopăr și nu protejez nicio firmă care nu-și face datoria. Noi primim raportările de la firmele angajate și de la oamenii noștri care merg pe teren. A fost o dezinformare pe un drum din județ, un drum județean spre Băișoara nu era deszăpezit. e clar că am fost mințiți. Am făcut notificare, i-am pus în întârziere și intrăm în reziliere. Angajații se mută de la o firmă la alta, în Cluj nu mai găsești forță de muncă. Prefer să-l sancționez, să-i tai din factură ca sancțiune decât să mergi la reziliere. A fost un singur sector de drum blocat. Nu a fost deszăpezirea bine făcută. Firmele au capacitatea pe care o au. În paralel căutăm firme să intre pe anumite loturi pentru că firmele nu fac față, au plecat oameni, au vândut utilaje, au rămas la jumătate din capacitate. Eu nu am crezut că e un fenomen. Am apelat la firmele care au lucrat anii trecuți. La licitații noi nici n-am avut concurență, n-a contestat nimeni după ce am adjudecat, pentru că firmele, din cauza multor probleme, nu se mai înghesuie la contractele pe bani publici, cum era odată. Patronii de firme refuză să lucreze cu statul de teama altor probleme”.

Precizăm, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență – în care Tișe e vicepreședinte, iar președinte e prefectul Aurel Cherecheș – a analizat situația deszăpezirii ieri, într-o ședință în care vicepreședintele CJSU a absentat. Cherecheș spune că deși informările primite de la direcția de specialitate din cadrul Consiliului Județean Cluj indică zero probleme pe drumurile județene – atât în 17, cât și în 18 decembrie – „realitatea din teren, precum și sesizările cetățenilor și autorităților publice (directori ai instituțiilor de învățământ din județul Cluj, primari) punctează faptul că pe numeroase drumuri județene traficul a fost îngreunat din cauza depunerilor de zăpadă, iar unele sectoare de drum au fost impracticabile (în zonele Huedin, Gilău, Aluniș, Sat Gheorgheni etc)”.

Tișe subliniază că a fost vorba de un singur sector de drum în zona Băișoara iar cele de mai sus au fost practicabile.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu