Închide

CJ Cluj contribuie cu 100.000 de lei la refacerea catedralei Notre Dame din Paris, mistuită de flăcări

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - apr. 17, 2019 1 449

Consiliul Județean din Cluj contribuie și el cu 100.000 de lei la refacerea catedralei Notre Dame din Paris, mistuită de flăcări în urmă cu trei zile.

Propunerea a fost înaintată de vicepreședintele Consiliului Județean Vakar Istvan și a fost aprobată de plenul consilierilor județeni reuniți în ședință, în aceste momente. Banii vor fi luați din bugetul de funcționare al instituției. „Căutăm modalitatea juridică prin care vom putea transfera acești bani. Cel mai probabil vom încheia un contract cu parohia Notre Dame de Paris”, a informat vicepreședintele Vakar Istvan. „Județul Cluj este creștin și creștinii trebuie să ajute pe cei ajunși în necazuri”, a mai argumentat Vakar.

Pentru refacerea catedralei din Paris s-au adunat deja sute de milioane de euro din donații. O firmă de IT din România, cu sediu și la Cluj, a anunțat și ea că donează un milion de euro în acest scop. Până ieri suma ajunsese la nu mai puțin de 750 milioane de euro. Gigantul Apple va contribui la eforturile de reconstrucţie a acestei catedrale care este un „simbol al speranţei”, a anunţat directorul general Tim Cook într-un mesaj publicat pe Twitter. Miliardarul brazilian Lily Safra a făcut şi el o donaţie importantă iar americanul Henry Kravis, co-fondatorul fondului de investiţii KKR, va contribui şi el cu 10 milioane de dolari. Și compania L’Oreal va dona 100 de milioane de euro, în timp ce fundația caritabilă a familiei Bettencourt Meyers, acționarul companiei de cosmetice, a anunțat că va pune în contul Catedralei încă 100 de milioane. Mai multe familii bogate din Franța au anuțat că vor dona sute de milioane de euro în acest scop.

  • Un comentariu

    1. Nu ati vrea sa faceti o scoala de banii aceia, sa cumparati aparatura pentru un dispensar de la tara ( sau mai multe dispensare), sa faceti o biblioteca undeva intr-o comuna mai mare, sa bagati apa/gaz/sau electricitate la niste oameni amarati? Notre Dame, asa cum e ea, are cine sa plateasca pentru reconstructie! Apreciem solidaritatea cu francezii, dar cu romanii unde este?

    Scrie un comentariu