Închide

Cine vrea contractul de 4 milioane de euro pus la bătaie de Primărie pentru a transforma o școală din Cluj într-una ”verde”

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - apr. 30, 2019 0 2093

Trei oferte au fost depuse pentru contractul de peste 4,3 milioane de euro (peste 20,5 milioane lei) scos la licitație de Primărie în luna martie 2019 pentru modernizarea Colegiului Tehnic ”Ana Aslan” din Cluj-Napoca.  La finalul lucrărilor care urmează să dureze un an și jumătate va rezulta o sală de sport parțial îngropată, cu terasă circulabilă, iar întreaga unitate de învățământ va deveni una ”verde”, cu un sistem automat de management energetic.

Lucrările de modernizare vizează creșterea eficienței energetice a Colegiului Tehnic ”Ana Aslan”  și urmează să dureze 18 luni, începând de la momentul în care muncipalitatea va da ordinul de începere a șantierului. Licitația pentru lucrările efective s-a derulat pe 25 martie.

Au depus oferte firmele TCI Contractor, Nord Conforest și Axial Construct Invest. TCI Contractor General are contracte de milioane de lei cu Primăria pentru edificarea de parkinguri de cartier sau cele din Dealul Lomb, pentru centrele de afaceri. Nord Conforest (din grupul ACI, deținut de familia Așchilen) are contracte ”grase” cu Județul, a lucrat cu Primăria Cluj și a câștigat recent un contract pentru amenjarea parcului Între Lacuri. Axial Construct Invest se leagă de numele omului de afaceri Florin Mercean, despre care presa a scris că deținea una dintre cele mai prospere societăți de construcții din Cluj (care a edificat și sediul central al Băncii Transilvania) pe care a băgat-o în faliment și a lăsat în urmă datorii de milioane.

(sursa SEAP)

Contractul este estimat la peste 20,5 milioane lei (peste 4,3 milioane de euro) iar criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut. Procedura este în prezent în faza de evaluare calificare/tehnică.

Primăria vrea să obțină bani europeni pentru modernizarea Colegiului ”Ana Aslan”. De proiect s-a ocupat și firma de arhitectură a președintelui Comisiei Zonale a Monumentelor, arhitectul Sorin Scripcariu.

Modernizarea implică supraetajarea corpului de clădire existent dar și construirea unei noi săli de sport cu terasă circulabilă. Sala de sport este parțial îngopată, va avea gradene și terasă circulabilă cu acces de la etajul I. De asemenea, vor fi modernizate toate instalațiile, se vor instala panouri fotovoltaice, iar școala va fi dotată cu echipamente și cu un lift. Va fi instalat și un sistem de management energetic (de tip BEMS) care permite monitorizarea și controlul interactiv în timp real a întregului sistem de instalații cu posibilitatea trimiterii de alarme prin SMS, email și fax. Corpurile de iluminat vor fi de tip led și vor fi controlate și reglate prin intermediul sistemului de management energetic în funcție de prezența în spații și de nivelul de iluminare naturală. Panourile fotovoltaice pentru producerea energiei electrice și cele solare pentru producerea apei calde menajere vor fi, de asemenea, integrate în instalația de management energetic. 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.