Închide

Cine vrea bani de la Primărie pentru evenimente culturale în Clujul lui 2017. Se cer 8 milioane de euro

ActualitateAdministrațieCulturăTop News by Actual de Cluj - feb. 23, 2017 0 337

Peste 300 de asociații și fundații cer primăriei fonduri pentru diverse manifestări culturale, festivaluri, evenimente pe care le au în vedere să le organizeze anul acesta în Cluj-Napoca. Suma totală solicitată este de peste 35,6 milioane lei.

Liniile de finanțare pe care s-au depus proiecte anul acesta, potrivit regulamentului local al primăriei, au fost: proiecte derulate în cadrul programului Cluj Never Sleeps, proiecte de tineret, proiecte culturale regionale, proiecte culturale locale, proiecte culturale, artistice, educaţionale, realizate de către fundaţii sau asociaţii întemeiate în baza OG 26/2000, în parteneriat cu instituţii publice de cultură şi/sau de învăţământ, având sediul în municipiul Cluj-Napoca și proiecte cu caracter social.

Primăria a publicat deja lista asociațiilor și fundațiilor care vor bani în 2017. Evaluarea cererilor depus se va face până ân 28 februarie. Pe lista sunt 311 asociații și fundații care cer finanțări în sumă totală de peste 35,6 milioane de lei.

Primăria a fost penalizată în raportul Curții de Conturi din anii precedenți (2015 și 2016) că finanțează asociații care taxează publicul, realizând profit, însă instituția a atacat raportul de control în instanță. Printre aceste entități finanțate nelegal potrivi Curții de Conturi a fost nominalizat și Festivalul Internațional de Film Transilvania cu care primăria și-a asumat un parteneriat de susținere financiară, dar și cel care primește cea mai mare sumă de la bugetul local, mai ales că este un eveniment de marcă al orașului. Primarul a declarat că astfel de practici ale Curții de Conturi nu vor face decât să omoare cultura din oraș, menționând că primăria se va bate în instanță pentru ca lucrurile să intre în normal și administrația să poată ajuta manifestările culturale care au făcut orașul apreciat și cunoscut în țară și peste hotare.

Anul trecut, din totalul listei de solicitanți, 316 de asociații și fundații (care ceruseră în total 35,4 milioane de euro), au fost propuse spre finanțare 134 de entități cu o sumă de 8.145.000 lei (17 care derulează proiecte majore au primit o repartizare de 4.635.000 lei, iar restul de 117, o alocare de 3.510.000 lei).

VEZI ȘI:  Banii pentru cultură s-au înmulțit pentru cei aleși de primar. Peste regulament și voia comisiei, reclamă consilierii din opoziția lui Boc

CUM ARATA LISTA DE SOLICITANȚI DE ANUL ACESTA:

anunt_1918 by actualdecluj on Scribd

Nici un comentariu

Scrie un comentariu