Închide

EXCLUSIV. Cine intră la șefia Consiliului Județean

PoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - mai 04, 2014 0 351

Imediat după alegerile europarlamentare, la nivelul Consiliului Județean ar urma să se încheie o nouă alianță, de data aceasta cu reprezentanții PDL.

haiduc-mare

 

Președintele Consiliului Județean, liberalul Horea Uioreanu, a confirmat că vor avea loc o serie de schimbări, dar nu a dorit să ofere prea multe detalii în privința înlocuirii vicepreșdintelui PSD, Ioan Oleleu. Sursele Actualdecluj.ro spun, însă, că Uioreanu s-ar fi înțeles deja cu liderul PDL, Daniel Buda, și că locul social-democratului Ioan Oleleu, la șefia administrației județene, va fi luat de Cristian Haiduc (foto), fost secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei și fost președinte al  Agenției pentru Implementarea Proiectelor și Programelor pentru IMM-uri.

În prezent, Haiduc este președinte al PDL Câmpia Turzii, fiind, totodată, și consilier local. Aceleași surse au precizat că Haiduc ar urma să fie introdus în plenul Consiliului Județean în locul democrat-liberalului El Hayes Arthur Roland, care, în ultimele luni n-a mai apărut pe la ședințe. Din postura de consilier județean, Haiduc ar urma să fie numit, ulterior, vicepreședinte al Consiliului Județean. În acest moment, social-democrații nu-i sunt de nici un folos liberalului Horea Uioreanu, mai ales că Ioan Oleleu îl concurează pe acesta pe absolut toate planurile. Oricum, libearlii clujeni i-au tot reproșat lui Uioreanu slăbiciunea pe care o arată față de PSD, faptul că a acceptat să rămână într-o alianță cu reprezentanții acestui partid, încălcând deciza luată la nivel central.

Nici o alianță cu PDL nu-i va fi, însă, foarte comodă lui Uioreanu, având în vedere că la nivelul acestui partid există, de asemenea, cel puțin două tabere: oamenii lui Buda/Boc și oamenii lui Tișe. Potrivit surselor Actualdecluj.ro, senatorul Alin Tișe și-ar dori ca locul lui Ioan Oleleu să fie luat de consilierul județean PDL, Mariana Leș. Președintele PDL Cluj, Daniel Buda, îl dorește pe Cristian Haiduc, în detrimentul liderului grupului de consilieri PDL, Alexandru Coroian. Acesta din urmă a fost,  în ultimii doi ani, una dintre cele mai puternice voci ale opoziției, pe plan administrativ local, însă, acest aspect pare să nu-l ajute deloc.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.