Închide

Cine îi inspiră pe tinerii din generația dependenților de tehnologie? Expoziție foto cu modele

ActualitateCulturăTop News by Actual de Cluj - mai 04, 2017 0 222

Cea mai tânără proprietară de muzeu din România, cel mai nonconformist voluntar sau antreprenori de liceu participă la o expoziție foto la Cluj, dedicată celor care-i inspiră pe tinerii generației Z. Vernisajul are loc sâmbătă de la ora 11.00 în Ceainăria Cărturești din Iulius Mall.

Expoziția „FAINtastici” e dedicată celor care-i inspiră pe tinerii generației Z, explică organizatorii. Este vorba despre cei născuți între 1990 și 2000, a căror trăsătură aparte pare să fie dependența de tehnologie și de Internet.

Cum s-a pregătit expoziția
Fundația Noi Orizonturi, care la nivel național are 153 de cluburi de implicare comunitară IMPACT deschise în peste 100 de școli, și-a provocat cluburile de liceu din Transilvania să găsească și să promoveze în comunitate tineri care să-i inspire, prin exemplul lor, pe alții. Proiectul s-a numit „Comunicatorii generației Z” și a fost realizat cu sprijinul cu Fundației Auchan pentru tineri. Cele 10 cluburi IMPACT selectate în proiect – patru din Cluj, două din Oradea și câte unul din Cugir, Dej, Satu Mare și Zalău – au organizat campanii de promovare care au inclus pagini de Facebook, evenimente și întâlniri cu tineri, conferințe, ba chiar și o gală (la Zalău) şi un site (generatiaz.com), primul instrument online de informare în limba română dedicat Generației Z. Pentru a putea face asta, reprezentanți ai celor 10 cluburi au participat la o Școală de Comunicare intensivă unde, cu ajutorul unor specialiști în marketing și relații publice, jurnaliști și fotografi, au învățat noțiuni esențiale în vederea conceperii și implementării unei campanii de comunicare de succes.

Modelele

Între cei 39 de tineri inspiraționali aleși de reprezentanții cluburilor pentru proiectul lor se numără Alex Bologa – singurul campion paralimpic de la Rio; Ligia Alexandra Bodea – o tânără care a salvat de la demolare casa bunicii sale din Iaz (județul Sălaj) și a transformat-o în muzeu; Sorin Ionescu – care și-a transformat handicapul în succes, înființând Asociața Distonia, dedicată celor care, asemeni lui, se confruntă cu boala corpului care nu te mai ascultă; Vlad Cherecheș, președintele Asociației Naționale a Organizațiilor Studențești – care luptă pentru drepturile tinerilor; Cornel Hoza, fondatorul Beard Brothers – cea mai non-conformistă organizație neguvernamentală din România, George Moșoia – care promovează în România conceptul de câini de terapie sau Marius Mariș – care și-a deschis propriul business încă din liceu.

Expoziția „FAINtastici” va putea fi vizitată la librăria Cărturești din Iullius Mall între 6 și 12 mai, după care se mută în spațiul expozițional de la etajul 1 al Iulius Mall (între 15 și 31 mai) și la Bilbiloteca Județeană Octavian Goga (între 12 și 18 iunie).

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu