Închide

Cine ia premii în industria Tehnologiei la Cluj

EconomieTop News by Kristina Reştea - nov. 03, 2017 0 700

Jucătorii din industria IT locală şi-au premiat reprezentanţii ieri seară, în cadrul ediţiei de 2017 a festivalului Techfest. Jumătate dintre premianţii de la Tech Industry Awards din acest an au luat distincţii şi la ediţia precedentă.

Afaceri care transformă industriile sau care stabilesc trend-uri, care aduc inovaţii şi îmbunătăţiri în domeniile lor de funcţionare – asta spun iniţiatorii că au vrut să premieze în cadrul Gala Transilvania Tech Industry Awards, organizată de iTech Transilvania Cluster şi ARIES Transilvania. Trofeele au fost împărţite pe şapte categorii.

Una dintre cele mai mari companii de IT cu sediu în Cluj, NTT Data Romania (deţinută de concernul nipon NTT), a luat premiul special al juriului, pentru implicare în comunitate. Premiul a fost înmânat de primarul Emil Boc. Gabriel Creţu de la Evozon Systems a fost desemnat „Antreprenorul anului în Tehnologie”, iar „Tânărul Antreprenor al Anului în Tehnologie” e Vizitiu Sveatoslav, de la Art Dynasty, companie din Cluj activă în design şi dezvoltare de site-uri, jocuri şi aplicaţii mobile.  Startup-ul Anului în Tehnologie a fost desemnat Dollarbird, cu o aplicaţie în domeniul finanţelor personale. Compania Life is Hard a fost premiată pentru Inovaţie, pentru produsul CityHealth – o platformă prin care cetăţenii pot raporta probleme din oraş – fie că e vorba de drumuri, sistem de iluminat sau de salubritate. Indeco Soft a luat premiu pentru „Cea mai bună soluție de e-guvernare”. Este vorba despre o companie din Baia-Mare, care a dezvoltat aplicaţia Ghiseul.ro, prin care se pot plăti online taxele către mai multe primării din ţară. Zoniz a fost desemnată „cea mai bună implicare pentru orașe inteligente”. Dezvoltată de compania Global e Business Solution (GEBS), platforma Zoniz se bazează pe tehnologia Bluetooth Low Energy (BLE) și pe transmițători radio (beaconi), cu ajutorul cărora se pot trimite informații personalizate utilizatorilor de smartphone în funcție de preferințele acestora și de locul în care se află.

O parte dintre companiile recompensate cu trofee în 2017 s-au regăsit şi pe lista premianţilor de la ediţia precedentă a Tech Awards. Astfel, cea mai bună soluție de e-guvernare a fost şi anul trecut a Indeco Soft, iar soluţia Zoniz a fost recompensată şi atunci pentru cea mai bună implicare pentru crearea de orașe inteligente . Premiată anul acesta pentru Inovaţie, Life is Hard a fost desemnată la ediţia de anul trecut Cea mai activă companie cu produse proprii, iar „Femeia anului în industria tehnologică” a fost desemnată anul trecut Maria Metz, de la  NTT Data, companie care şi anul acesta s-a numărat printre premianţi, dar la altă categorie.  În 2016, premiile s-au oferit pe 13 categorii.

Vezi şi:

10 zile cu premii pentru Tehnologie: jucătorii din IT și-au premiat reprezentanții. Vezi listele câştigătorilor aleşi

 

Cum explică organizatorii că unii dintre premianţi „se repetă”? „Se pare că tot ei au continuat să facă lucruri şi să fie nominalizaţi (participarea la competiţie s-a făcut pe bază de nominalizări, n.red.). Foarte probabil că sunt noutăţi pe piaţa Tech, dar cei care le dezvoltă poate că nu sunt interesaţi să şi asume recunoaşterea. Chiar cu asta ne dorim să contribuim, prin premii: să le oferim recunoaştere celor din domeniu. Dar se pare că lumea tech e tare timidă”, a constatat Cristian Dascălu.

La ediţia din acest an Juriul competiţiei a fost format din Bianca Muntean, director executiv al asociaţiei ARIES Transilvania, Cristian Dascălu, fondator Cluj Hub, Diana Apan şi Marcel Ielcean, de la primăria Cluj-Napoca, Octavian Fodor, director adjunct la Tetarom şi Teodor Ştefănuţ, şeful departamentului de Calculatoare din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca.

 

Candidaţii Gala Transilvania Tech Industry Awards

1. Transilvania tech young entrepreneur of the year
I. Avangarde Software
II. Art Dynasty – Veaceslav

2. Transilvania tech entrepreneur of the year
I. Ovidiu Ratiu, CDS
II. Gabi Cretu, Evozon
III. Daniel Metz, NTT Data

3. The tech startup of the year in Transilvania
I. Dollarbird SRL
II. DualIT

4. The most innovative tech product company
I. Indeco Soft
II. CityHealth by Life is Hard
III. Wello by Art Dinasty

5. The best e-Government solution
I. Evozon
II. Younify
III. Indeco Soft

6. The best Smart City involvement
I. ZONIZ by Global e Business Solution
II. NTT DATA

7. Premiul special al Juriului

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu