Închide

Cine face strada?

Administrație by Luminiţa Silea - mart. 25, 2015 0 576

Ei. Care ei? Păi proprietarii terenului de sub strada. Păi și cine-s ei? Păi cei care au primit avize și autorizații pentru proiecte în zonă. Așa începe și se termină orice discuție legată de drumurile din oraș din perspectia Direcției de Urbanism a primăriei. Păi ei sunt mielușei acum, dar apoi vând fără stradă făcută unor proprietari mai nervoși care cer asfalt de la primăriei, spune primarul. Ce-i de făcu? Păi, nimic că e parcele după ultimul studiu…

1

„Am cedat teren, spuneți că am cedat teren”, striga beneficiarul unui proiect de locuințe pe strada Regina Maria, în Borhanci către proiectantul care susținea proiectul în fața comisiei de urbanism a primăriei. Asta după ce primarul a întrebat cine face strada? Lumină a făcut Corina Ciuban, șeful Direcției de Urbanism: „proprietarii de acolo, care îl dețin. Aceasta e parcela de lângă ultimul studiu și s-au conformat studiilor din zonă”.

O documentație privind amenajarea unei locuințe unifamiliale și a unei locuințe cuplate pe strada Regina Maria din cartierul Borhanci a adus la urbanism (ședința Comisiei de Urbanism) tema străzilor care niciodată, în teren, nu arată ca pe planșe. Au zeci de propritari, n-au dimensiunile pentru a putea fi preluate iar în unele cazuri nici asfalt.

“Cine face drumul. Că noi aprobăm aici și apoi în teren e noroi și mizerie, cu drum de 6 metri. Aceasta e tema clasică pe care o avem. Aici investitorii sunt mielușei, cei mai buni din lume. Apoi vând unor cetățeni mai nervoși care vin la noi și ne spun că plătesc taxe și impozite și să le facem drumul”, a semnalat primarul. „Băieți, faceți-vă drumul dacă vreți să construiți”, s-a pronunțat edilul Emil Boc. Mai mult, primarul a menționat că era foarte curios asupra acestei artere, mai ales că a fost denumită „Regina Maria” de aceea a fost chiar în zonă să o vadă. „Cred că un astfel de nume merita să fie pus altundeva nu la capăt de oraș”, a completat primarul.

„E parcela de lângă ultimul studiu”, a fost argumentul Direcției de Urbanism. Cât despre drum, artera Regina Maria, aceasta este în propritate privată, iar proprietarii au obligația să o facă.

Strada Regina Maria are șese metri, dar va fi lărgită, având în vedere că documentațiile din zonă au fost aprobate cu obligația beneficiarilor de a ceda teren. Așa că discuția s-a închis și documentația a primit avizul comisiei de urbanism.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.