Închide

Război pe execuţia noului pod Traian. Diferit contestă decizia de atribuire a contractului către Doralex

AdministrațieTop News by Luminiţa Silea - mart. 26, 2015 0 708

Contractul pe refacerea din temelii a podului Traian din oraș, după în urmă cu doi ani acesta a început să se surpe, a fost atribui de primăriei asocierii Doralex/Rhid Epito/A Hid Epito pentru peste 5,8 milioane de lei. Clasată pe locul doi la licitație, firma Diferit (liderul asocierii care încă se ocupă de modernizarea străzilor din oraș în baza unui contract cu primăria de a contestat rezultatul la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestații argumentând că oferta câștigătoare nu a respectat caietul de sarcini.

Potrivit unui anunț făcut astăzi de primăria Cluj-Napoca, licitația lansată în iunie 2014 pentru reconstruirea podului Traian a fost câștigată, la cel mai mic preț, de asocierea Doralex/Rhid Epito/A Hid Epito pentru peste 5,8 milioane lei. Pe locul doi a fost clasă societatea Diferit care a avut o ofertă de peste 6,5 milioane lei. Alte două firme care au depus oferte la licitație, Dacia Faber SRL şi SC ARL Cluj, au fost descalificate deoarece nu respectau caitul de sarcini.

În 2013, o parte din trotuarul podului din zona străzii Traian s-a surpat iar de atunci primăria clujeană face demersuri pentru modernizarea obiectivului. Reabilitarea podului a fost inclusă pe lista de investiții din 2014. Primarul Emil Boc a prezentat chiar primăvara trecută o variantă privind modul în care va arăta podului, proectul fiind realizat de Expert Proiect 2002: un design clasic, cu zona pietonală și piste de biciclete principala condiție a primăriei fiind ca noul pod să fie stabil și să facă față traficului auto din centrul orașului.Potrivit proiectului, podul urmează să fie construit de la zero, va avea la final circa 32 de metri, două benzi pe sens, trotuare și benadă pentru biciclete de 1,6 metri. Termenul de execuție a lucrării este de aproximativ 6 luni.

Chiar dacă licitația a fost adjudecată, contractul nu poate fi semnat, iar lucrările nu pot demara deoarece societatea clasată de locul doi, Diferit (cea care se mai ocupă încă de lucrări de modernizare a străzilor în oraș în baza contraului gras cu primăria clujeană de 600 de milioane lei) a contestat procedura în 24 martie, la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor. Diferit spune că oferta câștigătoare este neconformă, nu respectă caietul de sarcini și trebuia descalificată. Contestația este deoacamdată în analiză la CNSC care urmază să se pronunțe cu privire la aceasta.

Care sunt motivele invocate de Diferit

Contestatie


 

Atât societatea DIferit cât și Doralex au avut contracte cu primăria clujeană în ultimii ani. Ba mai mult, acestea au mers chiar și în asociere în trecut la licitații organizate în județul Cluj pe parta de drumuri.

sursa foto: presalocala.com

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.