Închide

Cine face cărţile la licitaţiile pe bani europeni ale primăriei

Administrație by Luminiţa Silea - mai 04, 2014 0 755

TCI Contractor General a licitat pentru contractul de peste 4,8 milioane de lei în vederea modernizării şi dotării centrului pentru vârstnici nr. 2. În cursă s-au mai înscris abonată a primăriei Cluj  şi două firme care au legături cu Strabag sau cu Ioan Tecar, un prosper om de afaceri din Dej.

foto:urbo.ro

foto:urbo.ro

La licitaţia pentru modernizarea centrului pentru vâstinici nr. 2 au depus oferte trei asocieri de firme.  Este vorba despre Canion Impex (cu terţ susţinător Decorint), TCI Contractor General (cu subcontractaţii TMIC Instalatorul Dej, Ianus Sălaj, Construcţii Structuri Cluj şi Elenmarc Impex Dej) şi asocierea StarConstruct şi Invest Servicii Comeciale Dej (cu subcontractanţii Term Instal Group, Emylet Exim şi Vasrom, firme din Dej).

Contractul este estimat la peste 4,8 milioane de lei, iar criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut. Comisia de licitaţie urmează să analizeze documentele de calificare, propunerile tehnice şi cele financiare ale ofertanţilor.

Societatea TCI a mai câştigat recent contractul estimat la peste 37,8 milioane de lei pentru amenajarea centrului de afaceri din Lomb, dar şi trei contracte  de peste 1 milion de lei pentru reabilitarea termică a unor blocuri din oraş. Ambele contracte s-au adjudecat în cadrul unor proiecte cu finanţare europeană derulate de primăria clujeană. De asemenea, anul trecut, TCI Contractor General a câştigat un contract de  18 milioane de lei licitat de primăria Bistriţa tot în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, care vizează lucrări de modernizare în central oraşului. La Bistriţa, TCI CG s-a asociat cu firmele Iasicon (o apropiată a administraţie PSD din Iaşi), Drum Construct, Ianus şi Elenmarc Impex. TCI CG este una dintre cele cinci companii clujene care au intrat anul trecut în clasamentul național din domeniu – Top 100 Antreprenori Generali în Construcţii, realizat de IBC Focus, pe baza cifrelor de afaceri din anul precedent. Compania a derulat o serie de proiecte în județele vecine, dar și în Cluj-Napoca: lucrează, printre altele, la catedrala grecocatolică din Piața Cipariu și a ridicat recent ansamblul de birouri și locuințe Biasini de pe strada A. Iancu.

Despre Canion Impex, media locală a relat că este o societate de casă a primăriei clujene, din 2004, de când s-a intalat administraţia Boc. Societatea e controlată de Gheroghe Talos şi Mihail Kiss, oameni de afaceri obişnuiţi ai licitaţiilor pe bani publici, prin firmele Dedal Construct, Ganeli Prodexim, Samid Construct, Romterra Construct, Fidias Construct, Gaudi Construct sau Mincu Construct. Societatea şi-a adjudecat un contract de peste 1,2 milioane de lei în timpul administraţiei Apostu pentru construirea locuinţelor modulare de la Pata Rât.

Decorint este o altă firmă despre care presa a scris că şi-a adjudecat un contract consistent cu Ministerul Educaţiei în timpul mandatului lui Daniel Funeriu şi al guvernării portocalii. Firma este controlată, printre alţii, de Claudiu Sugur, unul dintre finaţatorii campaniei electorale  a primarului Emil Boc în anul 2008.

Starconstruct este specializată în lucrări de zugrăveli, montări geamuri şi vopsitorie şi este controlată de Vasile Viorel Ciurea. Împreună cu Invest Servicii Comeciale Dej, firma clujeană a fost subcontractant al Strabag la licitaţia pentru centrul de afaceri TEAM a primăriei clujene.

Invest Servicii Comerciale Dej a mai participat la licitaţiile Consiliului Judeţean în asociere cu societatea  Samus Dej, controlată de omul de afaceri  Ioan Tecar.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.