Închide

Cine este singura elevă din Cluj care obține media perfectă la Bacalaureat în acest an după ce contestă nota primită inițial la o probă, 9.35

Educaţie by Mihai Prodan - iul. 09, 2021 0 582

Singura elevă din Cluj care obține media perfectă la Bacalaureat în acest an după ce contestă nota primită inițial, 9,35, a fost deja admisă la o universitate din Olanda, independent de rezultatul la Bacalaureat.

Este vorba de Nicole Tănase, o elevă de la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca. Aceasta a contestat nota de 9.35 obținută la proba de limba și literatura română, iar nota finală a fost una de 10. Restul probelor au fost la rândul lor notate cu 10.

actualdecluj.ro a vorbit cu această a patra elevă care obține media 10 în Cluj în acest an și singura care obține această medie după contestație, ca să afle că a fost deja acceptată la o universitate din Olanda înainte să susțină examenul și singurul criteriu a fost să obțină medie de trecere. ”Eu știam că am scris de mai mult. M-am așteptat la o notă mult mai mare, m-am consultat cu profesoara de limba română de la clasă și după ce i-am spus ce am scris am decis că ar fi bine să fac contestație, ceea ce am făcut”, spune ea.

Nicole nu a luat meditații la nicio materie, spune că a învățat foarte bine în toți cei patru ani de școală, ”din clasa a noua am învățat constant și acest lucru s-a văzut și în note, am terminat cu 9,96”, dar că înainte de examen a investit în medie cinci ore pe zi în pregătirea pentru bacalaureat. A primit și sfaturi de la profesori despre cum să se descurce mai bine la examen. Am întrebat-o dacă ar fi să aleagă un singur sfat dintre cele primite care a ajutat-o cel mai mult – ”să las emoțiile la o parte și să scriu tot ce știu”.

Eleva din Cluj a fost deja admisă la universitatea din Groningen, Olanda, încă dinainte să dea examenul de bacalaureat – singura cerință a fost doar să îl fi absolvit până la începerea cursurilor. ”Am fost admisă la University of Groningen, acolo am vrut să merg, pe profilul de International Business, am fost a 30-a din peste două mii de candidați. Am ales acest profil deoarece combină ștințele sociale cu economie, antreprenioriat și comunicare și îmi deschide foarte multe oportunități. M-am înscris în octombrie și am primit rezultatul în aprilie. Doar trebuia să iau Bacul”.

Citește și:

Eleva din Cluj-Napoca ce a obținut media 10 la bacalaureat: ”ce a contat foarte mult pentru mine a fost efectiv să ajung să mă cunosc pe mine și să știu ce funcționează”

Cristina Hozai, eleva de 10 a Dejului

Cine este elevul cu 10 la bac din Gherla

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.