Închide

Cine candidează la șefia Consiliului Județean? Surprize, surprize

AdministrațiePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - oct. 17, 2014 0 323

La Cluj, partidele se luptă în campania alegerilor prezidențiale, ceea ce  nu înseamnă, însă, că nu fac planuri pentru a câștiga și șefia Consiliului Județean. Potrivit informațiilor Actualdecluj.ro, alegerile pentru președinția Consiliului Județean Cluj au fost programate în 14 decembrie, iar PSD se pregătește să intre în această cursă fie cu actualul prefect, Gheorghe Vușcan, fie cu șeful Inspectoratului Județean Școlar, Valentin Cuibus. Un alt nume vehiculat a fost cel al deputatului Cornel Itu, însă, surse din PSD spun că el n-a acceptat să renunțe la mandatul din Parlament.

Consiliul Județean Cluj a rămas fără președinte, în plin mandat, după ce Horea Uioreanu a fost arestat pentru luare de mită. Recent, acesta a decis să-și anunțe și demisia, astfel că Prefectul i-a vacantat postul, urmând să se organizeze alageri înainte de Crăciun. Conform informațiilor din PSD, s-a dat dispoziție ca spațiile din incinta școlilor și grădinițelor să fie pregătite în 14 decembrie. Indifernt de rezultatul alagerilor prezidențiale, PSD Cluj va intra în cursa pentru șefia județului, cel mai probabil, cu actualul prefect Gheorghe Vușcan. Potrivit surselor Actualdecluj.ro, i s-a cerut să intre în această competiție electorală și lui Valentin Cuibus, dar acesta spune că șansele să accepte propunerea sunt foarte mici.  „Nu exclud că s-ar putea întâmpla să candidez, dar vă spun sigur că nu am avut o discuție oficială pe tema aceasta. Personal, dacă mă întrebați, chiar nu-mi doresc să mă băg acum, la jumătate de mandat. Eu am un proiect la Inspectoratul Școlar, am reușit cele mai bune rezultate la nivelul acestei instituții și nu vreau să renunț acum.  Rămâne să discutăm în partid, să analizăm și să luăm cea mai bună decizie, după ce finalizăm alagerile prezidențiale. Cu siguranță avem candidați potriviți pentru această funcție”, a comentat Cuibus. Nici PMP nu va sta pe tușă, deputatul Adrian Gurzău fiind în cărți pentru această candidatură. Candidatul UDMR s-ar putea lăsa așteptat, având în vedere că PSD mizează pe un parteneriat cu maghiarii. În privința candidatului ACL va fi puțin mai complicat, deoarece PNL trebuie să ajungă la un acord cu PDL în privința nominalizării. PDL-iștii mizează pe senatorul Alin Tișe, care a mai ocupat funcția de președinte al Consiliului Județean și care stă cel mai bine în sondaje, având și cele mai mare șanse de a învinge PSD-ul. De cealaltă parte, liberalii se simt îndreptățiți să nominalizeze ei un candidat, dat fiind faptul că Uioreanu a fost mandatat de partidul lor. Numai că liberalii nu prea au un candidat cu care să poată lăuda, motiv pentru care se vor vedea nevoiți să meargă pe mâna PDL.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.
  • Articole similare