Închide

Cine a mai rămas în PSD Cluj? Încă doi deputați trec oficial în Pro România

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - oct. 02, 2019 0 1046

PSD pierde teren important în Parlament, prin plecarea în Pro România a deputaților Cornel Itu și Horia Nasra. În vară, și senatorul PSD Vasile Ilea a trecut la Pro România. PSD pierde inclusiv sprijinul electoral al unor primari clujeni care aveau de partea lor comunități întregi. Mișcarea dubioasă a Vioricăi Dăncilă, privind numirea unui outsider la șefia PSD Cluj,  nu doar că a aruncat complet în aer organizația, dar slăbește și forța pe care partidul o avea la nivel central. În prezent, din cei patru parlamentari clujeni câți număra PSD-ul, a mai rămas doar unul. Foarte mulți aleși locali social-democrați clujeni sunt pregătiți de asemenea să sprijine formațiunea lui Victor Ponta.

PSD-iști cu funcții și mandate care și-au anunțat intenția de a mai rămâne în PSD Cluj ar fi primarul din Turda, Cristian Matei – cel care e cotat că va pierde alegerile electorale din 2020 în favoarea formațiunii USR-iste T9, primarul din Dej, Costan Morar, care va intra într-o competiție uriașă cu deputatul Cornel Itu, primarul din Gherla, Ioan Neselean, care e investigat de ANI pentru probleme de integritate, și deputatul din Turda, Cristina Burci, care a fost dintotdeauna o interpusă a primarului Cristian Matei. Mai sunt câțiva consilieri locali și județeni care au evitat polemicile pe marginea situației din PSD Cluj. Cert este că dacă va trece moțiunea de cenzură în Parlament, șansele ca PSD-ul să-și mai revină în vreun fel devin nule.

Viorica Dăncilă le-a promis primarilor clujeni, cu care s-a întâlnit în această dimineață, că vine la Cluj marți sau miercui. Primarii sunt însă sceptici, pentru că sunt foarte mari șansele ca moțiunea de cenzură să treacă, sâmbătă, astfel că actualul Guvern ar urma să fie destituit. „Dacă o să cadă Guvernul, numai de Cluj n-o să mai aibă chef Dăncilă”, a subliniat un memebru PSD Cluj.

Victor Ponta e bucuros că își întregește partidul cu oameni de la Cluj

Președintele Pro România, Victor Ponta, se arată bucuros de susținerea și sprijinul pe care-l primește de la social-democrații clujeni. Acesta a ținut să scrie pe pagina personală de facebook despre momentul cooptării deputaților Itu și Nasra. „Colegii nostri deputati Corne Itu si Horia Nasra ( alaturi de senatorul Vasile Ilea, Remus Lapusan si multi alti primari si consilieri social democrati) au venit azi in Echipa ProRomania – pentru ca este nevoie de un nou inceput, o noua gandire de Stanga moderna, profesionista si responsabila!” – a scris Ponta

Citește și:

Dăncilă le-a promis primarilor că vine la Cluj să rezolve problema

 

PSD-istii clujeni s-au dus să-i ceară socoteală premierului Dăncilă

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.