Închide

Cine a fost femeia din Cluj decedată după infecție cu coronavirus

Sănătate by Actual de Cluj - mart. 26, 2020 0 970

Femeia care a decedat azi din cauza infecției cu noul coronavirus Covid 19 este o îndrăgită cântăreață de muzică creștină din Vâlcele, Ileana Lingurar.
Aceasta a fost internată în spitalul din Huedin vineri 20 martie iar sâmbătă starea acesteia s-a înrăutățit iar doctorii au suspectat că ar putea fi infectată cu coronavirus. Aceasta a fost trimisă de urgență la Cluj-Napoca pentru a fi testată iar rezultatul a fost unul pozitiv.
Femeia care a fost diagnosticată cu coronavirus la Huedin este Ileana de la Vâlcele, pe numele său real Ileana Lingurar. Aceasta era o cântăreață de muzică creștină foarte apreciată în comunitatea de penticostali din localitatea clujeană Vâlcele și nu numai, arată ziarulclujean.ro.

Vineri seara, ea a fost transferată de la Spitalul de Pneumoftiziologie Cluj-Napoca, fără a fi testată, la Huedin. Ajunsă la Spitalul Huedin, clujeanca a început să prezinte simptome specifice coronavirusului, iar medicii au solicitat testarea.

Duminică, rezultatele au arătat că artista este infectată cu coronavirus. Ea a fost transferată înapoi la Cluj-Napoca, la Spitalul de Boli Infecțioase unde a decedat astăzi în jurul amiezii.

UPDATE Informația a fost confirmată de primarul din Feleacu, Gabriel Costea. ”Primul pacient decedat în județul Cluj, ca urmare a infectării cu virusul Covid-19, este consăteana noastră, doamna Ileana Lingurar, din satul Vâlcele”, a arătat el. ”Vreau să vă anunț că, încă de luni dimineața, în colaborare cu Postul de Poliție Feleacu, am oferit informații celor de la Direcția de Sănătate Publică Cluj, pentru efectuarea anchetei epidemiologice, doamna Lingurar fiind confirmată cu Covid doar duminică noaptea”.

Persoanele cu care a intrat în contact aceasta au fost izolate la domiciliu, de luni, pentru 14 zile de la ultimul contact cu Ileana Lingurar. ”Majoritatea persoanelor au avut ultimul contact cu dânsa în 15, respectiv 17 martie, prin urmare perioada de monitorizare este până în 29, respectiv 31 martie. PÂnă în prezent nici una dintre aceste persoane nu a avut simptome de boală și ne apropiem de finalul celor 14 zile, in care ar putea apărea virusul. Așadar, dați-mi voie să fiu optimist și să cred că nu vom avea și alte cazuri în zona respectivă”, a transmis primarul.

 

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu