Închide

Amenzi substanțiale de zeci de mii de euro într-o singură zi în Cluj pentru clujenii care nu au stat în case

ActualitateSănătate by Actual de Cluj - mart. 26, 2020 1 541

Amenzi substanțiale ieri pentru clujenii care au fost găsiți pe străzi fără motiv – sutele de polițiști care au ieșit pe stradă au dat amenzi de zeci de mii de euro, într-o singură zi.

Ieri numărul polițiștilor, jandarmilor, militarilor și polițiștilor locali ieșiți pe străzi a ajuns la aproape 700, mai exact 690. Rezultatul- 260 de amenzi date, în valoare de aproximativ 320.000 de lei, adică aproape 70.000 de euro.  Aceasta, după ce de ieri la amiază – 25 martie la ora 12 – s-a interzis circulația tuturor persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei, cu câteva excepții între care deplasarea în interes profesional, pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie ori pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță sau îngrijirea ori însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.

Totodată, circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinței sau gospodăriei, este permisă de ieri la amiază numai în intervalul orar 11 – 13, strict pentru motivele de mai sus. În afara acestui interval circulația persoanelor peste 65 de ani în exteriorul locuinței sau gospodăriei e permisă doar în interes personal ori pentru realizarea de activități agricole.

Pentru verificarea motivului deplasării, angajații prezintă legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator, persoanele fizice autorizate, titularii întreprinderilor individuale, membrii întreprinderilor familiale, liber profesioniștii și persoanele care practică activități agricole prezintă o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil, iar pentru verificarea motivului deplasării în alte situații, se prezintă o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil. Pe lângă aceasta e obligatoriu și documentul de identitate.

  • Un comentariu

    1. Atata a asteptat politia. Si asa stau in tufe cu radaru’ ca le ramane si lor ceva din amenzi.
      Ei sunt singurii care or sa dea amenzi pe banda rulanta. Poate asa stau hoardele-n case

    Scrie un comentariu