Închide

Cinci expoziții prezentate de 15 artiști din România și Italia se deschid în fabrica transformată în spațiu expozițional, Centrul de Interes din Cluj, din 20 aprilie

Cultură by Actual de Cluj - apr. 20, 2021 0 290

Cinci expoziții prezentate de 15 artiști din România și Italia se deschid în fabrica transformată în spațiu expozițional, Centrul de Interes din Cluj, din 20 aprilie.

E vorba de trei expoziții personale semnate de Zsolt Berszan, Andrei Budescu și respectiv Ovidiu Leuce, un show care-i aduce laolaltă pe artiștii Florin Ștefan și Robert Bosisio pe o temă comună, și o expoziție colectivă ce reunește lucrări semnate de zece artiști clujeni. Acestea vor putea fi vizitate de publicul larg în sălile expoziționale de la etajul 4 al clădirii de pe strada Fabricii de Chibrituri din 20 aprilie până în 24 mai, de marți până sâmbătă între orele 15 și 18. Intrarea e liberă.

Expoziția ”Icons For the End of the World” prezentată de galeria Spațiu Intact se desfășoară în mai multe săli ale Centrului de Interes, și e realizată de pictorul român Florin Ștefan și de pictorul italian Robert Bosisio. Expoziția surprinde viziunea artistică a fiecăruia asupra elementelor de dinainte și de după sfârșitul lumii.
Tot la etajul 4, Bazis Contemporary prezintă expoziția personală a artistului Zsolt Berszan – ”Remains of the Remains”. E o serie de desene, de mici și mari dimensiuni, realizate de artist în ultimii doi ani, care abordează tema morții din prisma resturilor rămase din corpurile aflate în descompunere.
Într-un alt spațiu expozițional al Centrului de Interes vizitatorii vor putea admira expoziția personală a artistului Ovidiu Leuce – ”Notes on the melody of things”. Expoziția constă într-o serie de piese de ceramică și colaje pe hârtie, obiecte-peisaj realizate de artist între anii 2018 și 2021, parte dintr-o serie încă în lucru.

Totodată la Focus Project Space fotograful ANdrei Budescu expune o serie de fotografii reunite sub titlul ”Obscura”.

Programul noilor expoziții de la Centrul de Interes e completat cu o expoziție colectivă care aduce laolaltă în Sala Atrium lucrări semnate de zece artiști – Andrei Ciurdărescu, Istvan Cîmpan, Vasile Cloșcă, Edmona, Adrian Ghiman, Marian Valentin Ionescu, Andrei Ispas, Gabriel Marian, Irina Dora Măgurean și Sebastian Nasta – fotografie, design, desen și altele.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu