Închide

Se deschide competiția locală de la festivalul de film TIFF, înscrierile sunt permise doar pentru clujeni.

Cultură by Actual de Cluj - apr. 16, 2021 0 89

Se deschid înscrierile la competiția locală din cadrul festivalului de film Transilvania, de la Cluj, unde înscrierile sunt permise doar pentru clujeni.

Cineaștii, artiștii vizuali și creatorii de conținut video din județul Cluj sunt invitați pentru al 12-lea an consecutiv să-și înscrie producțiile în Competiția Locală TIFF 2021. Festivalul împlinește în acest an 20 de ani și are loc între 23 iulie și 1 august. Competiția locală rămâne deschisă până în 30 iunie. ”Pentru a fi eligibile, filmele nu trebuie să depășească 30 de minute. Vor fi acceptate doar producțiile realizate între 30 iunie 2020 – 30 iunie 2021, semnate de profesioniști sau amatori originari din Cluj sau care locuiesc, studiază ori lucrează în aria geografică a județului. Explorarea diferitelor genuri cinematografice e încurajată, iar pentru a impulsiona vocile noi, nu vor fi incluse în competiție proiectele cineaștilor premiați la mai mult de două ediții anterioare”, arată organizatorii festivalului.
Cele mai bune filme înscrise vor avea parte de o primă proiecție pe marele ecran și o întâlnire cu publicul, la TIFF. Premiul  are o valoare de 1.500 de euro și va fi acordat după jurizarea realizată de trei profesioniști din domeniu. Se acordă și o mențiune specială, de 300 de euro.

La competițiile anterioare au fost înscrise aproximativ 250 de filme realizate de cineaști clujeni.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare