Închide

Cifrele colaborării dintre U Cluj și Banca Transilvania. E cel mai mare contract de sponsorizare din ultimii ani. Care e bugetul clubului pentru acest sezon și pentru următorul

SportTop News by Catalin Suciu - iul. 26, 2017 0 4376

Partener oficial al echipei de baschet, Banca Transilvania a semnat un contract până în 2020 cu Universitatea Cluj, formația de fotbal care a pornit pe noul său drum din liga a patra.

„Sper să găsim soluții, parteneri, sponsori importanți, pentru că în acest oraș există potență financiară pentru susținerea unui brand așa cum e Universitatea. Proiectul acesta e făcut de clujeni pentru clujeni. Suntem toți clujeni”, spunea Ioan Ovidiu Sabău vara trecută, imediat după înscrierea echipei în campionatul județean.
Iar lucrurile au început să se miște. S-a creat un lot, s-au făcut trialuri, s-au adus jucători, s-au pus la punct detalii organizatorice.

Firesc, U Cluj a promovat la pas, iar în sezonul care urmează are obiectiv din nou promovarea, de această dată în liga secundă.

Proiectul capătă consistență și ia amploare. Banca Transilvania, un important brand clujean s-a alăturat oficial Universității printr-un contract ferm valabil până în 2020.

Angajamentul presupune o susținere solidă din punct de vedere financiar. Potrivit datelor actualdecluj.ro,  BT va ajuta clubul în liga a III-a cu 100.000 de euro. Suma crește peste un an și ajunge la 350.000 de euro în liga a doua. În prima ligă „U” va încasa 500.000 de euro doar de la BT.

E cel mai mare contract de sponsorizare semnat de Universitatea Cluj în ultimii ani.

„Universitatea e brand, așa cum este și Banca Transilvania. S-au alăturat două branduri importante și toată lumea are de câștigat. Așteptăm și alți sponsori alături de noi”, spune managerul Ioan Ovidiu Sabău.

Pentru Liga a III-a, Universitatea are stabilit acum un buget de 400.000 de euro. Peste un sezon, bugetul cu care se va ataca promovarea în prima ligă (dacă se promovează din eșalonul al treilea) este estimat la 1 milion de euro.

 

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu