Închide

Chirii de Cluj: de la 120 la 2500 euro. Care sunt cele mai căutate cartiere

EconomieTop News by Kristina Reştea - sept. 07, 2017 0 1401

În mai puţin de o lună, valul de studenţi va invada Clujul, pentru un nou an universitar; e, aşadar, moment de vârf pe piaţa imobiliară a chiriilor. Luna august e una dintre cele mai active luni din an atunci când vine vorba de chirii, amintesc consultanţii de la Edil Imobiliare, care au realizat o statistică cu preţuri şi cele mai căutate zone din oraş.

În luna august s-au înregistrat aproximativ 1000 de închirieri, iar apartamentele şi casele tranzacţionate înregistrează chirii cuprinse între 120 euro și 2500 euro, potrivit datelor agenţiei. Cele mai multe proprietăți s-au închiriat în centru, zona situându-se pe locul 1 în topul preferințelor clienților agenţiei. AIci s-au închiriat 168 de proprietăți. Cea mai mică chirie plătită a fost de 200 Euro (pentru o garsonieră), suma maximă ajungând la 2200 euro – este vorba despre o casă cu cinci camere. La o diferență foarte mică se află Cartierul Mănăștur, cu 153 de proprietăți închiriate. Aici s-a obţinut şi cea mai accesibilă chirie în Clujul cel scump: 120 euro pentru o garsonieră. Pe locul 3, cu 138 de proprietăți tranzacționate se situează cartierul Mărăști. „O zonă ideală pentru studenți, unde prețurile variază de la 130 Euro până la 1800 Euro”, spun cei de la Edil. Vorbim de cartierul vecin cu mall-ul din oraş şi cu facultăţile de profil economic, situate în zona str T.Mihaly. Chiar dacă e o perioadă activă pentru studenţii care îşi caută locuinţă înainte să înceapă şcoala, piaţa chiriilor nu e alimentată exclusiv de această categorie şi nici preţurile nu sunt tocmai „studenţeşti”.
Cea mai ridicată chirie înregistrată în această lună de Edil s-a plătit pentru o casă cu opt camere din Cartierul Zorilor: 2500 Euro. Cu doar 11 proprietăți tranzacționate, cartierele Gruia și Europa se situează pe aceeși poziție, având și aceeași sumă minimă pentru închiriere: 250 Euro. Ultimul cartier în ceea ce priveşte preferințele clienților este zona gării, aici fiind realizată o singură închiriere, la suma de 250 euro.

Potrivit unui studiu recent al portalului Imobiliare.ro, în capitala Transilvaniei, prețul mediu solicitat pentru o garsonieră din arealul semicentral ajunge la 450 de euro pe lună – nivel similar cu cel de pe Lipscani, în București. Pe locul al doilea în clasamentul celor mai ridicate chirii pentru acest tip de locuințe se află, potrivit Imobiliare.ro, zona calea Turzii (260 de euro pe lună), urmată de cartierul Andrei Mureșanu (255 de euro pe lună). În Capitală, zona cu cele mai mari prețuri pentru închirierea unei garsoniere este Lipscani, unde prețul mediu solicitat pentru o asemenea proprietate este de 450 de euro pe lună. În Cluj, cele mai accesibile prețuri pot fi găsite la periferie – în zonele Dâmbul Rotund (108 euro pe lună), Baciu (138 de euro pe lună) și după zona Grigorescu, înspre Floreşti (149 de euro pe lună).

Pentru preţurile altor categorii de apartamente, citeşte şi:

Care sunt cartierele unde găseşti cele mai mari şi cele mai mici chirii în Cluj. Preţuri ca în Capitală

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare