Închide

CFR pregătește două super transferuri pentru a ajunge în Liga Campionilor: „Putem forța intrarea în grupe. Vom semna cu doi jucători, unul este un mare golgheter al Italiei”

SportTop News by Actual de Cluj - aug. 04, 2020 0 271

CFR Cluj anunță că va face două transferuri importante în săptămânile următoare. Patronul Neluțu Varga, în plină euforie după câștigarea campionatului, a vorbit despre planurile pe care le are la CFR în această vară.  Varga spune că echipa ar fi capabilă să ajungă în grupele Ligii Campionilor.

„Putem forța intrarea în grupele Champions League. Noul obiectiv este Champions League, vom aduce jucători. Vom semna doi jucători, nu vă pot spune cine. Unul este unul dintre cei mai mari golgheteri ai Italiei, celălalt este cel care ne-a răpus în play-off-ul Champions League. E posibil. (n.n. întrebat dacă Stanciu e pe lista CFR-ului.) O să vedeți, vă promitem că o să fie o surpriză. Niciodată nu m-am gândit să continuăm fără Dan Petrescu”, a dat asigurări Nelu Varga, la Look Sport.

Jucătorii la care face referire ar fi Mario Balotelli, aflat în prezent la Brescia și Nicolae Stanciu, cel mai bun om din campionatul Cehiei, campion recent cu Slavia Praga. Rămâne de văzut cum va reuși Varga să-i convingă pe cei doi și cum ar putea să-l aducă pe Stanciu de la Slavia, în condițiile în care acesta a fost declarat cel mai bun mijlocaș din campionat, mai ales că o participare în Liga Campionilor e extrem de greu de atins.

CFR Cluj va debuta în preliminariile Ligii Campionilor pe 18/19 august. Clujenii își vor afla prima adversară pe 9 august.

La fel ca anul trecut, campioana României va avea de trecut 4 tururi preliminare pentru a ajunge până în grupele Ligii Campionilor. Marea diferență este că vor fi numai 5 meciuri, față de 8, primele trei tururi urmând să se desfășoare într-o singură manșă! Gazda va fi aleasă prin tragere la sorți. De reținut: indiferent de faza în care este eliminată, CFR va continua în Europa League.

Din cauza coeficientului slab pe lângă cel al celorlalte campioane, CFR va fi cap de serie doar în primul tur preliminar. Există o șansă minimă ca ardelenii să fie în prima urnă în play-off. Să o elimine în turul 3 pe una dintre Olympiakos și Celtic, formații care sunt favorite să fie în urna I la tragerea la sorți. În acest caz, CFR ar prelua coeficientul echipei pe care o învinge și ar fi cap de serie în play-off.

 

  • 9 august – tragere la sorți turul I preliminar;
  • 10 august – tragere la sorți turul II preliminar;
  • 18/19 august – turul I preliminar (o manșă);
  • 25/26 august – turul II preliminar (o manșă);
  • 31 august – tragere la sorți turul III preliminar;
  • 1 septembrie – tragere la sorți play-off;
  • 15/16 septembrie – turul III preliminar (o manșă);
  • 22/23 septembrie – play-off (tur);
  • 29/30 septembrie – play-off (retur);
  • 1 octombrie – tragere la sorți grupe.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu