Închide

CFR Cluj, remiză albă la Craiova. Bud a irosit o ocazie mare în prima repriză

Sport by Catalin Suciu - apr. 08, 2019 0 21

Formația clujeană a scos un egal pe terenul Universității Craiova și o scoate, practic, din cursa pentru titlu pe echipa lui Mangia.

Învinsă în turul semifinalei din Cupa României de Astra Giurgiu (1-3), CFR nu avea voie să piardă în campionat. Petrescu a jucat fără mari riscuri, continuând să mizeze pe organizare, iar Craiova n-a avut nici o ocazie importantă în prima parte. În schimb, clujenii puteau intra în avantaj la pauză, dar Cristi Bud a ratat din poziție foarte bună.

Oltenii au forțat în partea a doua, dar s-au lovit de un zid defensiv de netrecut. Tot CFR-ul a ratat o ocazie importantă, după lobul lui Omrani. Apoi Petrescu a sunat retragarea totală, iar gazdele n-au mai văzut poarta decât de la mare distanță. 0-0, iar CFR Cluj își menține poziția de lider și o scoate din calcule pe Universitatea Craiova.
Titlul se joacă între clujeni și FCSB.

„Știam că presiunea e maximă pe Craiova, ar fi trebuit să câștige ca să se apropie de noi. Le-am spus jucătorilor că pierdem sigur dacă jucăm la 0-0. A fost o primă repriză echilibrată, doar cu ocazia mare a lui Bud. Am controlat repriza secundă, am avut trei mari ocazii. Nu mă supăram dacă îmi spuneai înainte de meci că se termină 0-0, dar la final spun că am fi putut câștiga. Nu mi-a fost ușor, știam că presiunea e maximă pe mine. Știam ce calitate au cei de la Craiova, au jucat cu un sistem nou și nu mă așteptam la așa ceva. Per total, cred că am fi putut câștiga acest meci”, a spus Petrescu după meci.

Echipele de start:

CSU Craiova: Pigliacelli – Donkor, Kelic, Tiago Ferreira – Martic, Mateiu, Mihăilă, Cicâldău, Bancu – Fortes, A. Cristea
Rezerve: I. Popescu, Acka, Briceag, Fedele, Bic, Drăghici, Bărbuț

CFR Cluj: Arlauskis – Cr. Manea, Vinicius, Boli, Camora – Djokovic, Bordeianu, C. Deac – Omrani, Bud, Păun
Rezerve: Collado, Peteleu, Mureșan, Hoban, Moutinho, A. Ioniță, Costache

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare