Închide

CFR a luat titlul, patronul Neluțu Varga anunță investiții mari în echipă și noul obiectiv: „Vrem să ajungem grupele Ligii Campionilor”

SportTop News by Actual de Cluj - mai 19, 2021 0 398

CFR Cluj a câștigat al patrulea titlu de campioană din ultimele patru sezoane și are planuri mari în această vară. Principalul finanțator Neluțu Varga a anunțat că echipa va fi întărită, iar bugetul va fi unul mult mai mare decât în ultimul an.

Obiectivul campionei este să ajungă în grupele Ligii Campionilor, misiune extrem de dificilă pentru orice formație din Liga 1. CFR Cluj va fi cap de serie în primul tur prelimar și este nevoită să joace patru tuturi pentru a ajunge în grupe. Alte trei echipe din România vor merge în nou înființata Conference League.

CFR își cunoaște deja o parte dintre posibilele adversare: Șahtior Soligorsk (Belarus), Shamrock Rovers (Irlanda), Connah’s Quay Nomads (Țara Galilor), Valur (Islanda), Bodo/Glimt (Norvegia) și Hamrun Spartans (Malta) sunt între posibilele adversare ale campioanei. Pe această listă se vor adăuga, printre altele, campioanele din Albania, Irlanda de Nord și învingătoarea din runda preliminară a Ligii Campionilor.

CFR Cluj  va evita în primul tur echipe precum Dinamo Zagreb, Olympiacos, Steaua Roșie, Ludogorets, Legia, Ferencvaros sau Slovan Bratislava.

Prima tragere la sorți are loc pe 15 iunie. Campioana va debuta în turul 1, în perioada 6-7 iulie. CFR Cluj va fi cap de serie în prima rundă.

  • Tragerea la sorti turul 1: 15 iunie. Tur: 6-7 iulie / Retur: 13-14 iulie
  • Tragerea la sorti turul 2: 16 iunie. Tur: 20-21 iulie / Retur: 27-28 iulie
  • Tragerea la sorti turul 3: 19 iulie. Tur: 3-4 august / Retur: 10 august
  • Tragerea pentru playoff: 19 iulie. Tur: 17-18 august/ Retur: 24-25 august

Neluțu Varga, principalul finanțator al campioanei a anunțat că obiectivul este accederea în faza grupelor Ligii Campionilor.

„Obiectivul nostru este acela de a ajunge în grupele Champions League. Vom face o infuzie de capital și investiții pentru a ne îndeplini acest vis. Va fi un buget mai mare”, a spus Varga, citat de prosport.ro.

Cu toate acestea, nu mai puțin de zece fotbaliști se află la final de contract: Vinicius, Rondon, Hoban, Ben Youssef, Susic, Pereira, Luis Aurelio, Sandimierski,  Sandomierski, Latovlevici și Bordeianu. În plus, antrenorul Eduard Iordănescu, aflat la primul titlu din carieră își încheie în iunie contractul.

Chiar și așa, Varga a dat asigurări că acesta va continua în Gruia.

„Dacă vrea să stea zece ani, atât va sta! Nu se pune problema să plece. El a simțit că nu toți jucătorii sunt implicați suficient și a vrut să-i motiveze. Acesta a fost substratul declarațiilor sale. Clubul nostru a oferit tuturor antrenorilor condiții cum nu cred că mai sunt în România. Facem efort pentru a le crea cele mai bune condiții”, a adăugat patronul CFR-ului.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare