Închide

Cetățeanul marocan reținut pentru tentativă de omor după ce și-a înjunghiat un prieten pe fondul unor neînțelegeri a fost condamnat la trei ani de închisoare – cu suspendare

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iul. 23, 2022 1 241

Cetățeanul marocan reținut pentru tentativă de omor după ce și-a înjunghiat un prieten pe fondul unor neînțelegeri a fost condamnat la trei ani de închisoare – cu suspendare.
Faptele s-au petrecut în februarie, iar decizia instanței Tribunalului Cluj a venit în urmă cu câteva zile. Instanța l-a condamnat pe agresor la trei ani de închisoare cu suspendarea pedepsei iar decizia nu e definitivă, ea putând fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare.

În rechizitoriu s-a reținut că în noaptea de 21 spre 22 februarie, în timp ce se aflau în locuința unui prieten, pe fondul unui conflict spontan cu persoana vătămată, inculpatul i-a aplicat victimei o lovitură de cuţit în zona abdominală, cu consecinţa cauzării unei leziuni traumatice care necesită, pentru vindecare, 60 – 65 zile de îngrijire medicală şi care a pus în primejdie viaţa victimei. În cauză, inculpatul a dat o declaraţie, solicitând a fi cercetat şi judecat în procedura simplificată a recunoaşterii vinovăţiei, instanţa procedând la încuviinţarea acestei cereri.

Inculpatul și persoana vătămată sunt cetăţeni marocani şi au venit în România în 2009, pentru a urma cursurile facultăţii de medicină din Cluj. Inculpatul şi persoana vătămată se cunosc încă din perioada liceului, iar părinţii lor sunt cadre medicale în Maroc, aflându-se şi în relaţii de prietenie, deşi nu apropiate, aşa cum rezultă din declaraţia persoanei vătămate din dosar. Incidentul s-a petrecut pe fondul consumului de alcool. Cu ocazia audierii iniţiale, în calitate de suspect, inculpatul a negat inclusiv faptul că ar fi avut cuţitul în mână. â

Instanța Tribunalului Cluj a aplicat în acest caz o pedeapsă cu suspendare căci, a apreciat aceasta, ”plasarea sa într-un penitenciar nu este oportună și nici utilă pentru reeducarea și reintegrarea sa socială”. ”În acest context pledează favorabil pentru inculpat faptul că el este o persoană cu studii superioare, urmând să devină medic, provine dintr-o familie legal constituită, care i-a acordat sprijin în toată această perioadă, inculpatul are o prietenă româncă, la care s-a și stabilit domiciliul ca măsură preventivă, ceea ce dovedește că acest incident în viața inculpatului este unul singular, pe care îl regretă enorm și prin întreaga sa atitudine în fața organelor de anchetă penală arată că nu are nicio motivație pentru a mai reitera vreun comportament infracțional. Nu apare exagerat a considera că acest inculpat este o persoană care a alunecat accidental pe panta răului”.

Citește și:

Altercație cu tentativă de omor la Cluj, un marocan a fost înjunghiat

Un comentariu

Scrie un comentariu