Închide

Cer demolarea garajelor pe Plopilor și parking în locul punctului termic. Plus dărâmarea barierei de pe Canalul Morii

Administrație by Luminiţa Silea - feb. 11, 2015 0 732

Un clujean a cerut primăriei condiții civilizate de parcare în cartierul Plopilor: un parking sau locuri de parcare la sol în locul garajelor de tablă. Strategia primăriei pe bugetul din 2015 are în vedere fonduri pentru parcări în cartiere. De asemenea, în ceea ce privește demolarea garajelor, oficialii primăriei au anunțat că din 2015 administrația locală se va preocupa de această problemă.

Când un cetățean propune demolarea garajelor, un altul comentează că o face pentru că e frustrat că alții au și el nu. Chiar și așa, oamenii nu se lasă și cer de la primărie să facă ordine în anumite cartiere din oraș. Este cazul unui clujean din cartierul Plopilor care cere demolarea garajelor, spațiu de promenadă pe Canalul Mori sau repararea sismului de canalizare a stăzii. „Domnule primar, v-am sesizat și anul trecut într-o petiție online și am intrat și în direct cu dumneavoastră într-o emisiune pe internet cerând o explicație în legătură cu blocarea căii de acces pe malul Canalului Morii între Grigorescu și Plopilor de către proprietarii imobilului de pe Plopilor nr. 68. Ați promis că veți analiza situatia și veți veni cu o soluție. Am văzut recent că un ONG se pregătește să dea Primăria în judecată pentru că nu intervine în blocarea unei căi de acces. Nu v-am suspectat niciodată de interese ascunse, dar acum încep să am îndoieli”, a atras atenția Florin Rusu pe site-ul domnuleprimar.ro.

Parking și onorarea promisiunii cu demolarea garajelor

Clujeanul mai atrge atenția că zilele acestea punctul termic din zona Plopilor Noi se dezafectează și cere ca el să fie înlocuit cu un parking de cartier. „Locurile de parcare sunt o mare problemă în zonă și lumea parcheză pe unde poate, creându-se dese conflicte între cetățeni. Vă rog să urgentați promisiunea cu demolarea garajelor de tablă. În spatele imobilului în care locuiesc majoritatea garajelor sunt folosite pentru alte destinații, în timp ce lumea parcheză pe trotuare și spațiul verde iar acest lucru se poate verifica în spatele blocului cu nr. 68”, propune Rusu.

Propunerea sa este combătură de o altă persoană, semnată garajistu care condamnă inițiativa. „Tu chiar crezi că vei primi un loc de parcare în locul garajelor? Nu crezi că proprietarii acestora vor avea prioritate? Cel mai bine ar fi să te muți înapoi la țară, acolo de unde ai venit, și vei avea loc suficient unde să-ti parchezi rabla de Dacie pe care o ai de la bunica. Sau mergi la munca, strânge bani, nu-i da pe băutura și cumpără-ți și tu un garaj, desi ma îndoiesc că ești capabil”, spune aceasta. În replucă Rusu îi răspunde că are loc de parcare și că „am intrat în UE și acolo nu e ca la Mănăștur. Ai văzut garaje de tablă în Germania sau Ungaria?”.
Primarul Emil Boc a anunțat anul trecut că în 2015 administrația locală va începe demolarea garajelor din oraș. La singura dezbatere pe proiectul de buget pe 2015, edilul a explicat că administrația analizează mai multe amplasamente din cartierele Mărăști, Mănăștur sau Grigorescu, unele ocupate de garaje pentru a demara proiecte noi de parkinguri de cartier. Deocamdată nu s-au anunțat termene precise sau locații posibile.

Poarta se va demola. Prin instanță

Administrația locală a verificat legalitatea porții amplasată de asociația de proprietari ai ansamblului Central Park Rezidence din zona Plopilor, a contastatat că e ilegală și a aplicat o sancțiune. Acum e în proces cu asociația pentru că aceasta a refuzat că o dărâme și speră ca prin instanță să demoleze respectiva poartă, prin executare silită.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.