Închide

Centru de date de jumătate de milion de euro la Cluj

ActualitateEconomie by Actual de Cluj - mart. 16, 2016 0 892

Unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de telecomunicații bazate pe infrastructură din România și-a deschis un centru de date în Cluj-Napoca. Investiția în acest al doilea centru de date GTS Telecom din România atinge aproximativ 500.000 de euro și este estimată la 1 milion de euro, în următoarea perioadă, au transmis reprezentanții companiei.

Investiția vine în contextul creșterii cererii serviciilor de data center, cloud (virtualizare), recuperare de date în caz de dezastre, explică reprezentanții GTS Telecom. Înainte să își deschidă centrul de la Cluj, amplasat în Liberty Technology Park, compania a finalizat anul trecut o investiție de 1 milion de euro în extinderea și modernizarea centrului de date pe care îl deține în București din 2007. Numărul contractelor pentru servicii de colocare și de cloud de tip Infrastructură ca Serviciu (IaaS) furnizate de companie în România a crescut cu o medie anuală de 25% în ultimii doi ani. „Lansarea amprentei de data center GTS Telecom din Cluj vine să susțină cererea în creștere a companiilor pentru acest tip de servicii, dar și potențialul orașului Cluj-Napoca în domeniul tehnologic. Serviciile de cloud și data center continuă să fie în atenția clienților pentru eficientizarea afacerii lor, astfel că ne menținem optimismul în ceea ce privește dezvoltarea în această direcție”, a declarat Răzvan Stoica, Director General al GTS Telecom.

Companie parte a Deutsche Telekom

Compania GTS Telecom este activă din 2011 și furnizează servicii de Cloud (Infrastructura ca Serviciu: IaaS) de tip public, hibrid și privat, storage și backup în timp real. GTS Telecom este unul dintre principalii furnizori de servicii de telecomunicații bazate pe infrastructură din România. Compania furnizează soluții naționale și internaționale de transport de date, voce, acces internet, anti-DDoS, servicii de tip cloud și colocare în centrele de date proprii din București. În iunie 2014 a fost finalizată oficial tranzacția prin care Deutsche Telekom a achiziționat GTS Central Europe, grupul din care făcea parte GTS Telecom. Operațiunile GTS Cehia și GTS Polonia au fost integrate de către operațiunile Deutsche Telekom din țările respective. În România, GTS Telecom, deținută de Deutsche Telekom, continuă să opereze independent. Compania are aproximativ 125 de angajați și are sediul în București.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu