Închide

Deputatul ALDE Steluța Cătăniciu îi cere lui Cioloș s-o demită pe Raluca Prună

ActualitatePolitica by Actual de Cluj - mart. 16, 2016 0 482

Deputatul clujean ALDE, Steluța Cătănăciu și-a exprimat, public, revolta cu privire la opiniile formulate de către câțiva dintre miniștrii cabinetului Cioloș: „După ce ministrul Sănătății, domnul Achimaș-Cadariu a declarat că românii au sistemul de sănătate pe care îl merită, deoarece muncesc puțin, după ce ministrul Finanțelor, doamna Paliu Dragu le-a spus românilor să muncească pe doi lei, ministrul Justiției, doamna Prună le transmite acum, nonșalant, că drepturile lor sunt un lux! De cine este condusă România, domnule Cioloș? Al cui este acest Guvern, pentru că al românilor nu mai este și nu cred că a fost vreodată”, a transmis Cătăniciu printr-un comunicat de presă.

Cătăniciu a adăugat că declarația ministrului Justiției, Raluca Prună nu reprezintă altceva decât modul în care „a fost modelată gândirea dânsei despre justiția pentru români de către mentorul domniei sale, Monica Macovei”: „O exprimare extrem de periculoasă, menită să genereze tot mai mult ideea că se încearcă transformarea României într-un stat totalitar și că statul de drept, pentru români este doar o iluzie la care tânjim de mult”.

Steluța Cătăniciu mai consideră că după 25 de ani, România a rămas tot un stat nesigur din punct de vedere al drepturilor și libertăților individuale și în cere prmierului Dacian Cioloș s-o demită pe ministrul Raluca Prună:  „Am ajuns în situația nefirească de a dezbate despre aceste valori supreme garantate de Constituție, când ele, foarte simplu, trebuie doar respectate! Este regretabil faptul că domnul prim-ministru Cioloș nu a luat, încă, atitudine față de declarația doamnei ministru Prună, care nu reprezintă o banală eroare de comunicare ci modul dânsei de a se raporta la țara al cărei mistru de Justiție este.  Îi solicit domnului prim-ministru să o demită pe doamna Prună pentru a nu transforma justiția din România, atât cât a mai rămas, într-o justiție de tip sovietic!”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare