Închide

Celebrul pictor Adrian Ghenie, decorat de președintele Iohannis

Cultură by Actual de Cluj - feb. 25, 2019 0 602

Cunoscutul pictor școlit la Cluj Adrian Ghenie, unul dintre superstarurile artei contemporane în acest moment în lume, a fost decorat de președintele Klaus Iohannis.

Acesta a semnat joi decretele de decorare a artiștilor Constantin Flondor și Adrian Ghenie. „Astfel, în semn de înaltă recunoaștere și apreciere pentru importanta și prestigioasa carieră pusă în slujba artelor plastice, pentru talentul și dăruirea prin care a promovat școala românească de pictură, Președintele României a conferit Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler domnului Constantin Flondor, pictor. De asemenea, în semn de apreciere pentru talentul artistic, pentru rolul important avut la promovarea școlii românești de pictură în lume, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler domnului Adrian Ghenie, pictor”, a explicat Administrația Prezidențială.

Citește și:

Cum a cucerit Adrian Ghenie piața de artă. „Nu prea am mulți colegi de vârsta mea pe care să-i întreb „tu cum ai supraviețuit acestui tsunami?””.

Curator și istoric de artă, la New York: ce face „școala de la Cluj” să dea tonul în arta contemporană a lumii

Nici un comentariu

Scrie un comentariu