Închide

Cele mai frecvente greșeli în amenajarea băii și cum să le eviți

ActualitateSocial by Actual de Cluj - ian. 16, 2024 0 131

Amenajarea unei băi poate părea o sarcină simplă, dar sunt multe aspecte de luat în considerare. Planificarea și atenția la detalii sunt esențiale. Dacă îți dorești să fii informat și să cunoști cât mai multe aspecte despre amenajarea băii, acest articol ți se adresează. Îți vom spune cum să eviți greșelile comune, pe care cele mai multe persoane le fac și îți vom oferi sfaturile de care ai nevoie, astfel încât rezultatul să fie cel mult așteptat.

1. Alegerea greșită a mobilierului

Dacă mobilierul este prea mare sau prea mic pentru dimensiunea băii, atunci va rezulta o utilizare ineficientă a spațiului. În plus poate afecta și estetica camerei. Mulți fac greșeala să se grăbească și să nu ia în considerare mărimea băii atunci când aleg mobila. O altă problemă este și poziționarea greșită a pieselor de mobilier, afectând fluxul de circulație din baie și făcând spațiul să pară mai mic decât este în realitate. Recomandarea este să faci un plan al băii înainte de a cumpăra și a poziționa mobilierul.

Alegerea materialului pentru mobilierul de baie este, de asemenea, un aspect esențial. Trebuie ca acesta să fie rezistent la umezeală și ușor de întreținut. Îți recomandăm mobilier de baie de calitate, foarte populare în rândul materialelor fiind PAL-ul și MDF-ul. Acestea prezintă rezistență la umiditate, sunt durabile, ușor de curățat și disponibile într-o varietate de finisaje și culori. În plus, amândouă sunt opțiuni prietenoase cu buzunarul tău. Prețul lor este unul accesibil.

2. Neglijarea iluminatului

Mulți sunt cei care nu cunosc importanța iluminatului. Este un aspect adesea neglijat. Trebuie să știi însă că lumina joacă un rol crucial în orice spațiu, influențând percepția asupra dimensiunii, culorii și atmosferei din respectiva cameră. O lumină prea puternică sau prea slabă distorsionează culoarea și poate crea o atmosferă neplăcută în baia ta.

Este esențial să se mențină un echilibru între luminile puternice și cele slabe pentru a crea un mediu relaxant. Este important să știi că există trei tipuri de iluminat principale: ambiental, de lucru și de accent. Iluminatul ambiental asigură o lumină generală în baie, poți folosi de exemplu o plafonieră. Iluminatul de lucru te ajută să iluminezi o anumită zonă, cum ar fi cea a oglinzii. Această iluminare nu trebuie neglijată, deoarece te ajută să îndeplinești sarcini precum bărbieritul sau machiatul. Iluminatul de accent este utilizat pentru a evidenția anumite elemente decorative și adaugă o notă de eleganță și personalitate spațiului.

3. Selectarea unor culori nepotrivite

Culoarea este un element central în amenajarea unei băii, influențând nu doar aspectul estetic, ci și atmosfera pe care o creează. Tonurile alese reușesc să influențeze percepția asupra spațiului, pot crea un mediu relaxant și, nu în ultimul rând, adaugă personalitate și stil băii. De exemplu, culorile deschise, cum sunt alb sau bej, fac ca o baie mică să pară mai spațioasă, în timp ce tonurile de albastru sau verde creează o atmosferă calmă și relaxantă.

Una dintre cele mai frecvente greșeli este alegerea unor culori prea închise pentru o baie mică, care vor face spațiul să pară și mai restrâns. Totodată, culorile deschise ajută la reflectarea luminii și fac baia să pară mai luminoasă. Nu în ultimul rând, gândește-te la preferințele tale personale. Culorile calde, cum ar fi roșu, portocaliu sau galben, creează un mediu confortabil și primitor, în timp ce culorile reci, cum ar fi albastru sau verde, dau senzația de calm și relaxare.

Evită aceste greșeli atunci când îți amenajezi baia. Alege mobilierului potrivit ca dimensiuni, rezistent la uzură și umezeală și evită să încarci prea mult încăperea. Iluminatul nu trebuie neglijat, acordă-i toată atenția pentru ca la final să rezulte o atmosferă plăcută. Nu în ultimul rând, culorile joacă un rol esențial în percepția spațiului, așadar dacă ai o baie mică optează pentru culori deschise.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu