Închide

Cele mai bune caricaturi ale unui concurs internațional de profil pot fi admirate la Cluj

Cultură by Actual de Cluj - ian. 22, 2016 0 289

Cele mai bune caricaturi ale unui concurs internațional de profil pot fi admirate la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, de miercuri timp de aproape o lună.

World Press Cartoon este un salon de referință în lumea caricaturii și a graficii satirice de presă. Inspirat de concursul World Press Photo, WPC a fost înființat în Portugalia în 2005 pentru a recompensa profesioniștii caricaturii și ai graficii satirice, artiști care de cele mai multe ori nu capătă recunoașterea cuvenită. World Press Cartoon își propune să expună, să promoveze și să premieze cele mai bune desene publicate în presa mondială de-a lungul unui an. Constantin Pavel , Florin Balaban și Constantin Topan sunt caricaturiștii români distinși în cadrul Festivalului World Press Cartoon din Portugalia, pentru lucrările publicate în presa românească.

În selecţia de la Muzeul de Artă, caricaturiști consacrați, precum polonezul Pawel Kuczynski, germanul Rainer Ehrt, românul Constantin Pavel, sau rusul Zlatowsky, semnează 25 din cele mai bune lucrări publicate în presa din 25 de țări de pe glob. Toate lucrările prezentate la expoziția din cadrul Muzeului de Artă Cluj-Napoca au fost premiate la una din categoriile grafică satirică de presă, caricatură și desen umoristic.

În plus, la începutul lunii februarie, curatorul expoziţiei, Rui Paulo da Cruz, director şi fondator al World Press Cartoon, va avea o întâlnire cu publicul clujean, în jurul temei Cartoons against monotony.

Expoziția va fi vernisată miercuri 27 ianuarie la ora 17 și poate fi admirată până în 21 februarie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu