Închide

Cel mai vechi festival de muzică clasică din România, organizat la Cluj de peste o jumătate de secol, începe peste câteva zile

Cultură by Actual de Cluj - oct. 08, 2019 0 178

Cel mai vechi festival de muzică din țară, ajuns la a 53-a ediție și organizat la Cluj, are loc peste câteva zile.
E vorba de festivalul Toamna Muzicală Clujeană, organizat de filarmonica de stat ”Transilvania” din Cluj-Napoca, a cărui a 53-a ediție are loc în acest an între 11 și 25 octombrie. ”Este cel mai important eveniment de acest gen din regiune și cel mai vechi festival de muzică clasică din România”, spun organizatorii.
Gala de deschidere a ediției din acest an e programată pentru vineri la ora 19 în sala Auditorium Maximum cu un concert condus de dirijorul Tung-Chieh Chuang din Taiwan, Concertul nr. 3 pentru corn, în Mi bemol major de Mozart și Simfonia a VII-a în mi minor de Mahler. La corn va interpreta solistul Yu-Hui Chuang, fratele dirijorului.
Festivalul cuprinde, pe parcursul celor două săptămâni, nu mai puțin de 12 evenimente, între care patru concerte mari, șapte recitaluri și un concert a cappella al Corului Filarmonicii de Stat ”Transilvania”, unde muzica va fuziona cu teatrul, prin prezența actorilor Ionuț Caras și Matei Rotaru, de la Teatrul Național din Cluj-Napoca.
 
  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu