Închide

3.300 de spectatori la un festival de film, în Cluj

Cultură by Actual de Cluj - oct. 09, 2019 0 55

Câteva mii de persoane au participat la proiecțiile de la Cluj ale Zilelor Filmului Maghiar, ce au avut loc în urmă cu câteva zile.
Festivalul de film a avut loc în 14 orașe din Ardeal, între care și Cluj-Napoca, între 2 și 6 octombrie, în organizarea Asociației Filmtett. Cei mai mulți spectatori au participat la proiecțiile din Cluj: 3.300, iar cel mai vizionat film a fost La mulți ani!/BUÉK, în regia Krisztinei Goda. La Cluj filmele au fost proiectate la cinematografele Arta și Victoria – 15 lungmetraje, patru documentare și șapte scurtmetraje. ”În acest an au avut loc proiecții și la Cinema Arta, fapt care ne-a bucurat. Aici am proiectat, în variantă reconstituită, și filme mute care au fost realizate în urmă cu 101 ani la Cluj și care au fost proiectate, la acea vreme, tot la Arta”, a detaliat Zágoni Bálint, organizatorul Zilelor Filmului Maghiar.
Intrarea la toate proiecțiile și evenimentele speciale ale festivalului a fost liberă iar filmele au fost subtitrate în limba română și în limba engleză.   
Prima ediţie a festivalului Zilele Filmului Maghiar a fost organizată în 2001.
  • Tags

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu