Închide

Festival la Cluj cu zeci de spectacole, începe peste câteva zile

Cultură by Actual de Cluj - oct. 10, 2019 0 196

Zeci de spectacole pentru publicul din Cluj la a 18-a ediție a unui festival de profil, care începe peste câteva zile.
E vorba de festivalul internațional ”Puck”, organizat la Cluj de teatrul de păpuși cu același nume, în acest an între 14 și 18 octombrie. E a 18-a ediție a festivalului și include spectacole din șapte țări, dar și evenimente speciale pentru studenți, directori de teatre sau păpușari de limbă maghiară.
Deschiderea ediției din 2019 a festivalului va avea loc luni, 14 octombrie, de la ora 10, la Teatrul Național din Cluj-Napoca. După ceremonie pe scenă se joacă spectacolul ”Cartea cu Apolodor”, prezentat de Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” din Timișoara.
La Teatrul ”Puck” pot fi urmărite în prima zi de festival spectacolele Matei Corbul în limba maghiară, prezentat de Teatrul Sziligeti, Trupa Liliput, din Oradea de la orele 9.30 și 12, iar de la ora 17 va fi prezentat spectacolul ”Yuki și atelierul de păpuși”, prezentat de PP Theatre din Japonia. De la ora 18, este programată pe aceeași scenă premiera spectacolului ”Alfonso și vrăjitoarea”, în regia lui Decebal Marin, prezentată de artiștii Teatrului ”Puck” din Cluj.
Urmează de la ora 19, la Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” spectacolul ”Aladdin”, al artiștilor Teatrului de Vest din Reșița, iar de la ora 20, artista canadiana Magali Chouinard va susține spectacolul nonverbal ”Suflet nomad”, la studioul ”Harag György” al Facultății de Televiziune și Film de la UBB – acestea doar în prima zi.
O noutate a festivalului e ”Întâlnirea artiștilor păpușari maghiari”, proiect care va reuni în cadrul festivalului 60 de artiști profesioniști din România și Ungaria, precum și 40 de studenți și cadre didactice din cele două țări.
Programul complet: 
  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare