Închide

Cel mai scump hotel scos la vânzare în Cluj costă 6 milioane de euro

Top News by Actual de Cluj - mart. 26, 2015 0 2196

Un hotel de două stele din Cluj-Napoca, scos la vânzare pentru nu mai puțin de șase milioane de euro, e printre cele mai scumpe astfel de clădiri la vânzare din țară, conform unei analize.

Un raport imobiliare.ro privind cele mai scumpe unități hoteliere scoase la vânzare arată că cel mai scump din țară e un complex hotelier din Neptun-Olimp, pentru 30 milioane de euro. Complexul e format din trei hoteluri – Amfiteatru, Belvedere și Panoramic, în total cu 750 camere pe opt nivele. Prin comparație, hotelul Sport din Cluj, de două stele, e scos la vânzare pentru șase milioane de euro. Construit în anul 1981, pe un teren de 6.200 de metri pătraţi, acesta dispune de 127 de camere şi o suprafaţă utilă de aproape 3.800 de metri pătraţi. Imobilul a fost renovat în 1999 şi în 2011-2012 şi dispune de restaurant, terasă, săli de conferinţe.

Hotelul Sport, ce aparține Unita Turism se află de ani buni de zile pe piață, fără ca cineva să-și fi manifestat interesul să-l cumpere. Are un subsol, parter, mansardă, opt etaje și un etaj tehnic și se vinde la pachet cu un teren de 6.235 metri pătrați. Doar etaul I a fost modernizat – 16 camere din totalul de 272. Hotelul are și un restaurant cu 180 de locuri și două săli de conferințe cu 40 și 80 de locuri.

Tot în topul celor mai scumpe hoteluri scoase la vânzare în țară, cu un preț puțin mai mic decât Sport, e un complex de două hoteluri în stațiunea Fântânele, hotelurile Bianca și Radu, care vin la vânzare într-un pachet cu 63.000 metri pătrați și care costă în total cinci milioane de euro. Și cele două hoteluri aparțin Unita Turism și sunt scoase la vânzare de mai mulți ani, fără succes. Unita Turism mai vinde și terenul fostului ștrand municipal de lângă hotelul Sport, pentru șase milioane de euro, și campingul Făget, pentru 2,7 milioane de euro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare