Închide

Cel mai recent film românesc, câștigător la Berlinală, are avanpremiera românească la Cluj

Cultură by Actual de Cluj - iul. 02, 2020 0 36

Cel mai recent film al regizorului Cristi Puiu are avanpremiera românească la festivalul de film Transilvania, în august la Cluj.

E vorba de ”Malmkrog”, o dramă de epocă pentru care Puiu a fost distins cu Premiul pentru Cel mai bun Regizor în cadrul Secţiunii Encounters a prestigiosului Festival Internaţional de Film de la Berlin, în această iarnă.

Filmul va avea premiera extraordinară pe marile ecrane franceze pe 2 iulie, urmând ca filmul să fie adus publicului român la Festivalul Internaţional de Film Transilvania de la Cluj, la începutul lunii august. „Malmkrog” este până în prezent, după cum arată distribuitorul Mandragora Film, cel mai provocator proiect al cineastului român: o ecranizare de epocă, cu un scenariu semnat de Cristi Puiu care reprezintă o adaptare după „Trois entretiens” de Vladimir Soloviov (1853-1900), filmat timp de 40 de zile la conacul Apafi din satul Mălâncrav (Sibiu). Filmul este construit în jurul a cinci personaje, iar actorii vorbesc în limba franceză – doar câteva replici sunt în germană, rusă şi maghiară. Decorul şi costumele redau atmosfera începutului de secol XX din Transilvania.

 

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu