Închide

Cel mai nou film românesc are premiera în 29 septembrie, ajunge la Cluj cu o zi mai repede

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 18, 2017 0 450

Echipa celui mai nou film românesc, ce spune povestea unui jurnalist, vine la Cluj – iar filmul ajunge pe marile ecrane în 29 septembrie.

Înainte de premieră, însă, echipa pornește în turneu în România – iar cu o zi înainte de premieră regizoarea Iulia Rugină, actrița Voica Oltean și actorul Dorin Andone ajung la Cluj, unde proiectează filmul înainte de premieră, la cinema Victoria, la ora 19.30 – iar la final echipa urcă pe scenă pentru o discuție cu publicul.

Filmul vorbește despre jurnalistul Alex Mazilu, care după moartea tragică a cameramanului său este trimis să facă un reportaj in memoriam despre viața acestuia. Cu trei zile înainte de Crăciun, într-un orășel de pe litoralul Mării Negre, reporterul încearcă să reconstituie viața colegului său, prin ochii celor care i-au supraviețuit. „A fost primul film la care nu am ieșit din sală. De obicei ziceam că mă duc la toaletă și nu mai intram. Nu suportam să mă văd. La Breaking News am stat până la final”, povestește protagonistul Andi Vasluianu.
Autoarele scenariului, rescris de-a lungul timpului, sunt Ana Agopian, Oana Răsuceanu și Iulia Rugină, imaginea este semnată de Vivi Drăgan Vasile, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuțiu, iar scenografia, de Andreea Popa. Alături de Andi Vasluianu și Voica Oltean, aceasta din urmă recompensată pentru primul ei rol cu Mențiunea specială a Juriului la Karlovy Vary, joacă Ioana Flora, Oxana Moravec, Floriela Grapini, Maria Rotaru, Constantin Cojocaru.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu