Închide

Cel mai mare depozit de documente din regiune se deschide în Cluj. Cine e investitorul

ActualitateDezvoltareEconomieTop News by Cosmina Fernoaga - nov. 19, 2015 0 2384

Un fost consilier județean, membru PSD, Florin Cuc (foto jos), din Câmpia Turzii, a decis să investească într-un business mai puțin comun. Este vorba despre un centru de păstrare și conservare a documentelor, Arhivatorul, cum l-a denumit el, cu sediul în comuna Luna, de lângă Câmpia Turzii. E o afacere pe care o am în cap de mai bine de șase ani. Acum sunt pe utlima sută metri. Întreaga lucrare e finalizată, mai trebuie să obțin doar un aviz pentru ca la începutul anului viitor, Arhivatorul să fie perfect funcțional”, a explicat Florin Cuc pentru Actualdecluj.ro. Potrivit lui Cuc, Arhivatorul de la Luna este cel mai mare din regiunea Nord-Vest, având o capacitate de stocare de 200 de km de bibliorafturi. Fostul politician este acționar unic în această afacere și subliniază că a început cu o finanțare europeană prin Programul Operațional Regional (POR), care i-a asigurat 70% din cheltuielile de investiție: „Am concesionat terenul de la primărie. Este vorba despre o suprafață de 5 hectare. Am accesat o finanțare prin POR, pentru construcția depozitului. Eu am contribuit cu 30% din cofinanțare, pentru dotarea centrului. Când spun dotare mă refer inclusiv la partea de acces sau utilități, reța de apă, canal tot ce a fost necesar”. În total, investiția s-a ridicat la 15 milioane de lei.

cuc-traian-florinel-3(Foto: oradecluj.ro)

Cine vor fi clienții Arhivatorului

Florin Cuc a subliniat că Arhivatorul de la Luna are dotări ultramoderne, cu echipamente și sisteme integrate de gestiune, monitorizare și securitate, fiind construit de așa manieră încât să poată fi protejat de incendii sau indundații. Principalii clienți pe care mizează Florin Cuc sunt lichidatorii și firmele aflate în lichidare, companiile și societățile private, dar și instituțiile de stat sau administrațiile publice locale care se confruntă cu lipsa spațiilor de depozitare.

Cum se extinde afacerea din Luna

Afacerea demarată de Florin Cuc în comuna Luna este doar în fază incipientă, având în vedere că fostul politician intenționează să realizeze pe terenul respectiv un mini parc industrial. Mai exact, pe lângă acest centru de arhivare a documentelor, vor mai fi dezvoltate și alte afaceri în domneiul logisticii și chiar al producției.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.