Închide

Cel mai mare complex de birouri din Cluj, ţintă pentru cumpărători

EconomieSinteză știri naționale by Actual de Cluj - ian. 15, 2018 0 870

Cel mai mare complex de birouri din Cluj – The Office, ridicat în locul fostei fabrici Tricotaje Someşul – ar putea fi ţintă de achiziţie, scrie ZF.ro.

Globalworth Real Estate Investments Limited, li­de­rul pieţei de clădiri de birouri din România, condus de Ioannis Papalekas, ia în calcul extinderea achiziţiilor în ma­­rile oraşe ale României, iar discuţiile purtate cu NEPI Rockcas­tle s-ar putea îndrepta spre cumpărarea birou­rilor The Office Cluj şi City Business Centre Timişoara, po­trivit datelor din piaţă menţionate de ZF.ro. În cazul The Office Cluj, alături de NEPI, în proiect este implicat antre­pre­norul Ovidiu Şandor, care deţine 50% din proiect. „Ne uităm la toate proiectele care răspund criteriilor noastre de investiţii, atât în Bucureşti, cât şi în marile ora­şe din România“, au subliniat reprezentanţii Global­worth, fără a confirma sau infirma intenţia de achiziţie.

Citeşte ştirea integrală AICI

În 2017, la aproximativ cinci ani de la începerea lucrărilor, complexul de birouri de 60.000 mp ridicat în locul fostei fabrici Tricotaje Someşul din Cluj-Napoca a fost finalizat. Este vorba de un ansamblu construit în trei etape, dezvoltat de fondul sud-african New Europe Property Investments (NEPI), în parteneriat cu antreprenorul timişorean Ovidiu Şandor. Cea de-a III-a etapă a lucrărilor de construcție a fost inițiată în primăvara anului 2016, suprafaţa de 18.500 mp inchiriabili aferentă acestei faze fiind finalizată în 15 luni. Întregul proiect de la Bulevardul 21 Decembrie 1989 are o suprafață închiriabilă totală de 59.000 mp, cu spaţii de birouri, dar şi servicii (restaurant, farmacie, bancă). Complexul are o capacitate de peste 5.000 de angajați, iar printre companiile care s-au instalat aici se numără nume ca National Instruments, Yonder, 3Pillar Global, HP, Leoni, Betfair, Lohika Systems, Yardi, COS, Deloitte, Ernst&Young, Wolters Kluwer, TUI Travel, Bombardier, Bosch, MOL. Proiectul a obținut certificarea de clădire verde, BREEAM Excellent

Municipiul Cluj-Napoca a ajuns să deţină peste 250.000 mp de spaţii de birouri şi doar în 2017 s-au finalizat aproximativ 30.000 mp de spaţii noi, arată datele centralizate pentru Actualdecluj.ro de compania imobiliară CBRE.

“Case” noi pentru afacerile Clujului: cum arată stocul de birouri în Capitala Transilvaniei

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu