Cel mai așteptat eveniment la Zilele Olandeze
ActualitateCulturăTop News by Cosmina Fernoaga - mai 06, 2017 0 566
Prima ediție a Zilelor Olandeze la Cluj se bucură de un succes neașteptat, transmit organizatorii. Cel mai așteptat moment din cadrul evenimentului va avea lor astăzi, de la ora 17.00, la Muzeul Etnografic, iar amfitrioni sunt poetul Mircea Dinescu și fostul ambasador al Olandei în România, din perioada 1988 – 1993, Coen Stork. Pe cei doi îi leagă o prietenie specială, având în vedere că Stork a contribuit la scoaterea din țară a unor manuscrise ale lui Dinescu. Într-o atmosferă caldă, cu bucate alese și vin, cei doi vor povesti, de la ora 17.00, despre relațiile româno-olandeze din perioade regimului comunist. Clujenii au posibilitatea să participe gratuit la acestă întâlnire.
Zilele Olandeze se desfășoară la Cluj în perioada 4-7 Mai, iar organizator este Universitatea Babeș-Bolyai, prin intermediul Centrului Cultural și Academic Olandez. Festivalul are ca scop să pună în valoare relațiile dintre România și Olanda, a informat Mihnea Stoica, coordonator al Centrului Cultural și Academic Olandez. În program au fost incluse nu doar evenimente culturale și concerte, ci și o serie de conferințe și întâlniri dedicate mediului de business.
Printre invitații speciali ai Zilelor Olandeze se numără E.S. Doamna Stella Ronner-Grubačić, Ambasador al Olandei în România, E.S. Domnul Coen Stork, Ambasador al Olandei în România în perioada 1988 – 1993 și poetul Mircea Dinescu.
Astăzi, de la ora 12.00 a avut loc o prezentate la Invest Cafe, a unor poveşti de succes ale investitorilor oandezi în România. Formaţia olandeză White Elephant va concerta de la ora 20.00 în Piaţa Muzeului, iar de la ora 22.00 va avea loc o petrecere în clubul Le General, cu DJ Stephan Henriques Ventura Franco.
ZIlele Olandeze se încheie duminică cu un workshop floral în Piaţa Muzeului, susținut de artistul Dewi Renshoff, de la ora 12.00. De asemenea, va avea loc și un cocktail, în cursul serii, la Casinoul din Parcul Central.
Foto sus: Coen Stork, Mihnea Stoica și Mircea Dinescu