Închide

Cei 9 minoritari care au votat pentru noua ordine din Justiție. Cine a ajutat la trecerea Codului Penal în Camera Deputaților

ActualitatePolitica by Catalin Suciu - iul. 05, 2018 0 494

Nouă deputați ai minorităților naționale și unul de la PMP au ajutat PSD+ALDE să facă majoritatea necesară pentru adoptarea modificărilor Codului penal. ​

Cei 9 deputați ai minorităților sunt: Adnagi Slavoliub, Csokany Petronela-Mihaela, Furic Iarco, Ibram Iusein, Ignat Miron, Popescu Mariana Venera Stoica, Bogdan Alin, Daniel Vasile, Silviu Vexler.

De la PMP, alături de PSD și ALDE a votat deputatul Adrian Mocanu.

Codul Penal a fost votat cu 167 de voturi pentru și 97 împotrivă. Pentru a fi adoptat, era nevoie de 165 de voturi.

Adnagi Slavoliub – membru al Uniunii Sârbilor din România, aflat la primul mandat de deputat, ales în 2016.

Slavoliub a inițiat anul trecut o modificare a legii Curții Constituționale prin care propunea instituirea unei superimunități pentru judecătorii CCR. Potrivit propunerii, judecătorii constituționali nu ar fi putut fi nici măcar urmăriți penal fără acordul plenului Curții. Inițiativa sa a trecut de Parlament, dar a fost respinsă tocmai de Curtea Constituțională.

Csokany Petronela-Mihaela – membră a Uniunii Bulgare din Banat aleasă în 2016

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Timiş a efectuat în perioada 16.11.2017 – 01.02.2018, un Control inopinat la Uniunea Bulgară din Banat România (UBB-R), în vederea stabilirii obligaţiilor de plată pentru impozitul pe veniturile din salarii şi a contribuţiilor sociale.   Cei de la ANAF au descoperit că deputata Petronela Mihaela Csokany, care a fost contabil la Uniunea Bulgară din Banat, a transferat banii pentru obligaţii fiscale ale angajaţilor, în conturi personale.    Uniunea Bulgară din Banat a avut în perioada 2007-2017 personal angajat, pe baza de contract de muncă, personal care a încasat salarii. În perioada 01.01.2007 – 31.08.2017 s-au făcut retrageri de numerar reprezentând salarii din contul deschis de UBB-R. la BRD Societe Generale SA.

Furic Iarco – reprezintă în Parlament Uniunea Slovacilor și Cehilor din România. Din 2016, are o singură luare de cuvânt în plen. A ajuns deputat în 2016 după ce președintele Uniunii Slovacilor, Miroslav Merka, n-a mai putut candida la alegeri, primind o condamnare penală de 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare după ce și-a angajat părinții la biroul parlamentar.

Ibram Iusein – face parte din Uniunea Democratică Turcă din România. Agenția Națională de Integritate l-a declarat incompatibil după ce în perioada legislaturii 2008 – 2012, și-a angajat fiul în biroul parlamentar. Ibram și-a angajat fiul la biroul de parlamentar la 1 iulie 2009 de unde, până în decembrie 2012, și a încasat venituri salariale de 73.868 de lei.

Ignat Miron – un ruso-lipovean care în 2017 declara în presa din Rusia că „românii se spală în troacă”. El a mai precizat că poporul român are o igienă precară, că lipovenii ar fi fost persecutaţi de români de-a lungul istoriei, inclusiv la ultimul recensământ, şi doreşte ca ţara noastră să-şi întărească relaţiile cu Rusia, în ciuda sancţiunilor internaţionale impuse Moscovei.

Venera Stoica – membră(fostă) a Asociației Macedonenilor din România

Asociația Macedonenilor din România (AMR) anunță că a retras oficial sprijinul acordat deputatei Mariana Venera Popescu, pentru că „instigă la anarhie și manipulare a etniei macedonene din România”, după cum susțin reprezentanții Asociației.

„Popescu Mariana Venera a fost propusă sub presiune de doamna Constantina Dumitrescu și a candidat la alegerile din decembrie 2016 fără ca aceasta să accepte un al doilea candidat pe listă din partea Asociației Macedonenilor din România. Popescu Mariana Venera a candidat sub sigla AMR, în calitate de reprezentant al Asociației Macedonenilor din România, unica organizație reprezentativă pentru etnia macedoneană din această țară. Retragerea susținerii se face datorită faptului că acest deputat, Popescu Mariana Venera, instigă la anarhie și manipulare a etniei macedonene din România și nu în ultimul rând faptul că aceasta a afirmat în cadrul parlamentului, a DRI și în fața unor membri că nu mai face parte din organizația AMR și nu o mai reprezintă. Aducem la cunoștința instituțiilor statului și Statului Român acest lucru pentru a se lua toate măsurile legale cu astfel de persoane care sfidează legea și moralitatea pentru atingerea intereselor personale”, se arată într-un comunicat de presă transmis de AMR.

De altfel, deputata a cerut rezilierea contractelor de comodat pe care le avea cu organizația pentru sediile din București și Băilești, mai arată reprezentanții AMR, care i-au cerut să nu mai folosească însemnele Asociației.

Daniel Vasile – Asociația Partida Romilor 

Un raport al Curții de Conturi a arătat anul acesta că  Agenţia Naţională pentru Romi (ANR), condusă de Daniel Vasile, arată grave nereguli în privința utilizării resurselor de la bugetul statului și al patrimoniului. Daniel Vasile a fost numit în funcţie la începutul anului 2013, la propunerea Partidei Romilor Pro Europa, organizaţie condusă de deputatul Nicolae Păun. Pentru început inspectorii de la Curtea de Conturi au constatat că patrimoniul şi contabilitatea Agenţiei Naţionale pentru Romi nu sunt ţinute corespunzător. „Nu a fost ţinută evidenţa creditelor bugetare, a angajamentelor bugetare, legale şi de plătit, a sumelor solicitate la rambursare aferente fondurilor externe nerambursabile şi a declaraţiilor de cheltuieli transmise autorităţilor de certificare, în conturile de ordine şi evidenţă din grupa 80.” Mai mult, angajaţii Agenţiei nu au respectat prevederile legale cu privire la încheierea exerciţiu bugetar pe anul 2014. În plus nu a fost ţinută corect evidenţa computerelor, mobilierului dar şi imprimantelor în valoare de aproximativ 800.000 de lei. Toate aceste bunuri ar fi trebuit să fie date în folosinţă gratuită şi temporară experţilor locali romi.

Silviu Vexler – reprezentant al Federației Comunităților Evreiești din RomâniaUn admirator și camarad de nădejde al liderului PSD Liviu Dragnea, Vrexler l-a invitat pe acesta din urmă și pe prietena sa, Irina Tănase, la nuntă în 2017. Cu mândrie, Vrexler a făcut o sesiune foto împreună cu Dragnea și a postat imaginile pe facebook. Iar beneficiar al proiectului de modificare a Codului Penal  îl ajută tocmai pe Dragnea.

A votat, de asemenea, și Adrian Mocanu, deputat PMP, care ulterior a fost exclud din partid.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare