Închide

VIDEO Protest la Cluj: 1000 de manifestanți sunt în stradă după modificările aduse legilor justiției

ActualitateTop News by Catalin Suciu - iul. 04, 2018 0 317

Camera Deputaților a aprobat amendamentele prin care legile justiției vor fi modificate. Proteste spontante au loc în mai multe orașe din România, inclusiv la Cluj.

Peste 1000 de clujeni s-au adunat în centrul orașului și scandează împotriva alianței PSD-ALDE. „Uniți, Salvăm, Toată România”, e unul dintre mesajele mulțimii. Protestatarii s-au strâns în Piața Unirii, după care au pornit în marș.

Liviu Dragnea e unul dintre cei mai antipatici lideri politici din România, potrivit vocii mulțimii. Se cere demisia guvernului!

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul care aduce modificări la Codul Penal, cu 167 de voturi pentru 97 împotrivă, 19 abţineri, în calitate de for decizional, după ce marţi iniţiativa a trecut de Senat. Minimul necesar pentru adoptarea proiectului era de 165 de voturi.

„De astăzi România nu mai e un stat de drept. A devenit un stat de Dragnea. Dvs consideraţi că nu este o infracţiune, ci e o faptă pe care v-o asumaţi şi cu care v-aţi mândrit. Vine şi o zi de mâine cei care aţi votat acest Cod al ruşinii. Acest Cod nu cred că va intra în vigoare. Vom folosi pârghii, CCR, preşedintele, chiar tribunalul. Vom folosi toate pârghiiile pentru că suntem de partea corectă a istoriei”, a declarat Ion Stelian, de la USR.

Proiectul de modificare a Codului Penal a trecut cu 167 de voturi pentru, minimul necesar fiind de 165.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.