Închide

Sărbătoare organizată anual de 170 de ani, duminică la Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 05, 2018 0 310

Tradiționala sărbătoare de la Crucea Iancului, din Cluj, cea mai mare de gen din Cluj care se desfășoară de 170 de ani, are loc duminică.

Sărbătoarea e organizată, ca în fiecare an, la Crucea Iancului, în zona Fântânele din comuna Mărișel. E cea mai mare manifestare de acest gen din Cluj, care se desfăşoară de 170 de ani în cinstea lui Avram Iancu şi a moţilor din timpul Revoluţiei de la 1848, va debuta la ora 11 cu o slujbă de pomenire la monumentul lui Avram Iancu, urmată de depuneri de coroane și jerbe de flori, dar și de discursurile oficialităților locale și județene.
Apoi, de la ora 13.30, pe platoul de la Crucea Iancului, are loc un spectacol folcloric, în care vor evolua soliştii vocali Valeria și Traian Ilea, Cornel Borza, Mariana Morcan, Adriana Irimieș, Livia Maria Danci Hetea, Mihai Badiu, Dana Purcel, Lavinia Mariș, Ioana Petran, Ioana Budae, Andra Mariș, Anamaria Mariș, Alina Roba, Octavian Mariș și Marisa Bîlc, dar și Ansamblurile folclorice „Cununița Apusenilor” din Gilău, „Măgura” din Călățele, „Cununa munților” din Măguri Răcătău, „Cununa Someșană” din Florești și „Taragotiștii din Mărișel” și tulnicăresele Lucreția Pop și Eufemia Cheța.
Cu o zi înainte, mai precis sâmbătă 7 iulie, are loc și un concurs de tracțiune cai.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu