Închide

Cea mai veche fabrică din Cluj își mărește capitalul social cu 2 milioane de euro

Economie by Actual de Cluj - oct. 15, 2019 0 453

Cea mai veche fabrică din Cluj își mărește capitalul social ca să aibă bani de rulat.
Cea mai veche fabrică din Cluj ce funcționează încă, la un secol și jumătate de la deschidere, Remarul ”16 Februarie”, le cere acționarilor să majoreze capitalul social al companiei, cu peste 10 milioane de lei, adică peste două milioane de euro.
Mai exact Consiliul de Administrație al fabricii de reparare a locomotivelor cere acționarilor în următoarea adunare generală extraordinară majorarea capitalului social cu 10,2 milioane de lei, ceea ce înseamnă mai mult decât dublul cuantumului actual al capitalului social, de 5,1 milioane de lei. Motivul – ”majorarea de capital se realizează din nevoia de lichidități a societății, pentru derularea programelor asumate de societate și pentru o parte din datoriile existente”, după cum se arată în convocatorul publicat pe Bursa de Valori București.
Cei mai importanți acționari ai Remarului e Transferoviar Marfă SRL din Cluj-Napoca, cu 33% din participații, și persoana fizică Monica Băiculescu, cu 32,7% din titluri.

Cea mai veche fabrică din Cluj a încheiat primul semestru al acestui an cu pierderi considerabile, de aproape două milioane de euro, și datorii totale de peste 80 milioane de lei, în creștere cu peste 10 milioane într-un an.

Mai exact Remarul ”16 Februarie” a încheiat semestrul cu datorii de 8 milioane de lei acumulate doar în această jumătate de an, la o cifră de afaceri de 21 milioane de lei, în scădere cu 7% într-un an.
Remarul are active totale de aproape 95 milioane de lei, între care și terenul de mari dimensiuni unde funcționează fabrica, în apropierea Gării CFR Cluj-Napoca.

Remarul “16 Februarie” e cea mai veche fabrică ce funcționează neîntrerupt, în Cluj, din 1870 – are deci în acest an 149 ani de activitate.

 

Cea mai veche fabrică din Cluj, pierderi de 8 milioane de lei în S1

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Tags

    Articole similare