Închide

Cea mai veche fabrică din Cluj cumpără Uzina de Vagoane Aiud pentru un milion de euro

EconomieTop News by Mihai Prodan - sept. 28, 2017 0 1923

Cea mai veche fabrică din Cluj, ce încă funcționează la un secol și jumătate de la deschidere, Remarul „16 Februarie”, cumpără Uzina de Vagoane Aiud  pentru aproape un milion de euro.
Decizia se ia în adunarea generală a acționarilor din 11 octombrie – dar e doar o formalitate, căci deținătorul a aproape toate acțiunile la Uzina de Vagoane Aiud , Transferoviar Grup, e și acționarul principal al Remarul „16 Februarie” – aici, Transferoviar Grup are 32% dintre participații.


Adunarea generală a acționarilor analizează astfel cumpărarea de către compania din Cluj a întregului pachet de 710.480 acțiunile Uzina de Vagoane Aiud deținute în pondere de 99,97% de către Transferoviar Grup pentru suma de 4.191.832 lei, adică 5,9 lei pe acțiune.

Principalii acționari ai fabricii sunt Transferoviar Grup SA Cluj-Napoca, cu 32,96% dintre acțiuni, și persoana fizică Monica Băiculescu, cu 32,74%.

Uzina de Vagoane Aiud e un atelier de reparații a vagoanelor de cale ferată. Firma a trecut prin concedieri masive în urmă cu trei ani, când pe porțile fabricii au ieșit definitiv jumătate dintre angajați – o sută din 216.

Remarul “16 Februarie” e cea mai veche fabrică ce funcționează neîntrerupt, în Cluj, din 1870 – are deci în aproape un secol și jumătate de activitate. Aici protestele muncitorilor sunt frecvente în ultimii ani, din cauza salariilor plătite cu întârziere. De exemplu:

Grevă la cea mai veche fabrică a Clujului: muncitorii au întrerupt lucrul, fostul director și-a dat demisia ieri. “Avem greve în fiecare lună, le-am și pierdut șirul”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.