Închide

Cea mai mare universitate din țară după numărul de studenți deschide înscrierile: 2 locuri la taxă pentru fiecare loc bugetat

Educaţie by Actual de Cluj - iul. 09, 2020 0 68

Cea mai mare universitate din țară după numărul de studenți anunță că scoate la concurs aproape 9.000 de locuri la nivelele de studii licență și master – iar în acest an admiterea e online.

Admiterea pentru absolvenții de liceu care vor să se înscrie la facultate, dar și pentru absolvenții de facultate care se înscriu la master, începe astăzi la cea mai mare universitate din țară după numărul de studenți, ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. La bătaie sunt scoase aproape 4.900 la nivel de licență, alte 10.000 de locuri în regim cu taxă și 2.550 de locuri pentru învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă – la cele nu mai puțin de 236 de programe de licență.

La nivel de master sunt scoase la concurs 3.500 de locuri la buget și aproape 6.200 de locuri la taxă, în nu mai puțin 228 de programe de master. ”Principala noutate a Admiterii 2020 la Universitatea Babeș-Bolyai este aceea că întregul proces de înscriere va fi realizat exclusiv online, pe platforma https://academicinfo.ubbcluj.ro/admitere/, unde candidații își vor putea încărca toate documentele necesare. La finalul perioadei de admitere, după afișarea rezultatelor finale, confirmarea locurilor de către candidații admiși va fi realizată tot online”, spun reprezentanții UBB.

Universitatea scoate la concurs două specializări noi la nivel licență, la Facultatea de Studii Europene – specializarea Diplomație în afaceri, și la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării – Specializarea Studii de conflict. Universitatea are și patru specializări noi de master – marketing digital în limba maghiară, oferit de Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, management și antreprenoriat cultural în cadrul Facultății Teatru și Film, managementul dezastrelor, propus de Facultatea de Știința și Ingineria Mediului, și respectiv analiza spațială și organizarea teritorială, în limba engleză, oferit de Facultatea de Geografie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu