Închide

Cea mai mare expoziție de artă din România e în mai la București, arhitect e un clujean

Cultură by Actual de Cluj - oct. 31, 2017 0 352

Cea mai mare expoziție anuală de artă din România, cu peste o sută de standuri și camere expoziționale, e proiectată de un clujean.

Expoziția, Pavilionul de Artă Bucureşti „Art Safari”, e programată la jumătatea anului viitor, între 11 și 20 mai. Curatorul expoziţiei centrale e Hervé Mikaeloff, pavilionul Muzeal va fi curatoriat de Alina Şerban, iar arhitectul ediţiei e Attila Kim, anunţă organizatorii.

Hervé Mikaeloff a curatoriat expoziții la Bienala de la Veneția, Palais de Tokyo din Paris, Garage Museum of Contemporary Art din Moscova, Grand Palais din Paris sau Muzeul de Artă din Hong Kong. A fost redactor-șef pentru Official Art în 2014 și a curatoriat expoziția Romanian Scenes în 2013 la Espace Culturel Louis Vuitton din Paris. În 2011 a primit ordinul „Chevalier de Ordre des Arte et des Lettre” din partea Ministerului Culturii din Franța, un omagiu adus întregii sale cariere. În prezent, oferă consultanță Grupului Louis Vuitton Moët Hennessy și CEO-ului LVMH, Bernard Arnault.

Din portofoliul arhitectului Attila KIM fac parte printre altele expoziţiile „Adrian Ghenie: Darwin’s Room” la Bienala de la Veneţia; „Mircea Cantor: Q.E.D.”, „Deimantas Narkevicius: Dulapul şi Muzica”, „Învăţământul artistic bucureştean şi arta românească după 1950”, „Geta Brătescu: The Artist’s Studio”, „Retrospectiva SubReal”, toate realizate la Muzeul Naţional de Artă Contemporană – iar despre primii doi, Ghenie și Cantor, precizăm că aceștia fac parte din noul curent „Școala de la Cluj”. Alte expoziții, legate de artiști clujeni, sunt „European Travellers: Art from Cluj Today”, la Kunsthalle (Mucsarnok) Budapesta; „Transformation. Romanian Sculpture 25 Years After the Revolution”, la Muzeul Beelden Ann Zee, Haga, Olanda; „Printre Rânduri” şi „Gheorghe Ilea: Povestea mutării”, la Galeria Plan B din Cluj Napoca. Attila Kim a fost cordonatorul şi arhitectul tuturor ediţiilor Romanian Design Week din 2013, şi a fost arhitectul mai multor expoziţii de design contemporan românesc în cadrul Stockholm Design Week, Viena Design Week, London Fashion Week şi London Architecture Festival. E comisarul României la Bienala de Veneţia, din 2015 până în prezent.

Kim e licențiat al Universității Tehnice din Cluj-Napoca și absolvent de master la UBB Cluj.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu