Închide

Concert pentru clarinet și orchestră de coarde în primă audiție în Austria, interpretat de un clujean

Cultură by Actual de Cluj - oct. 31, 2017 0 318

Lucrarea „Concert pentru clarinet și orchestră de coarde” compusă de Maia Ciobanu va fi interpretată în primă audiție în Austria de clujeanul Cristian Miclea, la clarinet, alături de ansamblul orchestral al academiei ‘St. Blasius’. Concertul e programat de două ori, la Innsbruck, pe 3 și 4 noiembrie.

Orchestra academiei ‘St. Blasius’ concertează sub bagheta dirijorului Karlheinz Siessl vineri la biserica din Otztal-Bahnhof și sâmbătă în spațiul Vier und Einzig din Innsbruck.

Cristian Miclea și-a început formarea muzicală la Liceul de Muzică ‘Sigismund Toduță’ din Cluj-Napoca, la clasa prof. Laszló Gheorghe, urmând apoi cursurile Academiei de Muzică ‘Gheorghe Dima’ din Cluj.

În 1999 a participat la clasele de măiestrie ale profesorului Michel Arrignon de la Conservatoire National Superieur de Paris. A susținut mai multe concerte și recitaluri de muzică de cameră pe scenele filarmonicilor din Cluj-Napoca, Arad, Timișoara și Sibiu.

Președinte al Secțiunii Naționale Române a Societății Internaționale de Muzică Contemporană, Maia Ciobanu este cadru didactic al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică din București.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu