Închide

Artiști de la UAD expun în New York pe valul „școlii de la Cluj”

Cultură by Actual de Cluj - oct. 30, 2017 0 932

Mai mulți pictori clujeni, doctori sau doctoranzi la Universitatea de Arte și Design din Cluj, expun la New York într-un proiect în domeniul artelor vizuale derulat de Institutul Cultural Român din Statele Unite.

La galeria Rivaa expun fostul rector al UAD Cluj Ioan Sbârciu (în imagine – lucrarea acestuia), Kudor Duka István, Olimpia Bera, Anca Bodea, Andrei Ciurdărescu, Ioana Olăhuț și Cristian Lăpușan.

Curatorul expoziției e unul dintre autori, Olimpia Bera; expoziția, numită „Con-front East / Painting from Cluj-Napoca”, va fi vernisată sâmbătă la ora locală 18 și e deschisă până în 26 noiembrie pe Main Street, pe Roosevelt Island. „Cluj-Napoca, municipiu recunoscut ca fiind unul dintre cele mai importante centre culturale ale Transilvaniei, a devenit, începând cu anii 2000, un nucleu dinamic și cu adevărat vizibil, atât în România, cât și pe plan internațional, în ceea ce privește formarea unor puternice generații de artiști din domeniul artelor vizuale”, explică ICR New York.

Să mai spunem că toți autorii, cu o excepție care e de fapt coordonatorul, sunt doctori în arte vizuale sau plastice, iar coordonatorul lucrărilor lor e Ioan Sbârciu, despre care curatorul expoziției spune că a pornit curentul „școlii de pictură de la Cluj”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare