Închide

Cea mai mare companie de software listată la Bursa de Valori București, din Cluj, vrea o cifră de afaceri de o sută de milioane de euro în acest an și profit de zece milioane de euro, profit sub 2023

Economie by Actual de Cluj - apr. 01, 2024 0 177

O companie de software din Cluj, listată la Bursa de Valori București, vrea o cifră de afaceri de o jumătate de miliard de lei în acest an, adică o sută de milioane de euro.

Anunțul a venit azi, e vorba de producătorul clujean de software AROBS, care anunță că vizează o cifră de afaceri consolidată de aproximativ 500 milioane de lei în 2024. Este cea mai mare companie de tehnologie listată la BVB și așteaptă în acest an o cifră de afaceri consolidată de 494,9 milioane de lei și un profit net de 48,8 milioane de lei, adică sub zece milioane de euro.

”2023 a fost un an de schimbări majore în zona de tehnologie, dar și de modificări legislative care au avut impact asupra activității Grupului în ultimul trimestru al anului trecut. Aceste modificări continuă să pună presiune pe activitatea întregii industrii IT din România și în 2024. Totodată, 2023 a fost un an cu presiune semnificativă pe profitabilitatea companiilor din domeniul IT. Din acest motiv, în 2024 preconizăm că va fi la fel de intens din această perspectivă și, în AROBS, ne concentrăm pe optimizarea tuturor operațiunilor”, spune directorul financiar Bogdan Ciungradi.

Spre comparație, în 2023 AROBS a înregistrat o cifră de afaceri de 427,3 milioane de lei la nivel consolidat, o creștere cu 43% față de 2022 și un profit net normalizat de 51 milioane de lei, în scădere cu 4% comparativ cu 2022, pe fondul procesului de integrare în grup a companiilor achiziționate în ultimii doi ani și jumătate.

AROBS Transilvania Software furnizează servicii și soluții software în diverse industrii, în 11 locații din România și 9 din străinătate,  cu peste 1.300 de angajați.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu